Liderul PNL Timiș, Alin Nica este împotriva propunerii pe care primarul Dominic Fritz a înaintat-o, și anume aceea de a majora anumite taxe și impozite locale. Acesta a precizat că el și colegii săi nu vor vota în Consiliul Local împovărarea populației și a spus că sunt alte metode pentru a atrage bani în bugetul local.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Noi susținem scăderea, nu creșterea fiscalității. Bani la bugetul local pot fi atrași prin fonduri europene sau îmbunătățirea colectării, unde din păcate, suntem deficitari. Majorarea taxelor și a impozitelor este o ultimă variantă. Mă surprinde decizia lui Dominic Fritz, mai ales în condițiile în care în campania electorală a precizat că nu va lua asemenea măsuri. De ce s-a răzgândit, numai el poate să spună”.

Alin Nica s-a declarat nemulțumit și de faptul că membri PNL, deși fac parte din alianță, nu au fost consultați înainte de exprimarea acestei propuneri și consideră demersul ca fiind unul neserios.

Celor de la USR nu prea le place sa se consulte cu alții, deși în campanie spuneau altceva. E un proiect ce trebuia dezbătut. Noi vom propune acordarea bonificației maxime de 10% și pentru firmele care își plătesc taxele și impozitele locale până la primul termen de plată al anului în curs, 31 martie. Sunt lucruri de finețe pe care colegii de la USR nu le înțeleg”, a mai spus Alin Nica în cadrul conferinței de presă organizată joi, 16 septembrie, de către PNL.

AICI puteți vedea proiectul de hotărâre și anexele privind stabilirea impozitelor și taxelor locale în municipiul Timișoara pentru anul 2022.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania