fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIELiberalii timișoreni nu vor vota majorarea impozitelor locale

Liberalii timișoreni nu vor vota majorarea impozitelor locale

Publicat în

spot_img
spot_img

Liderul PNL Timiș, Alin Nica este împotriva propunerii pe care primarul Dominic Fritz a înaintat-o, și anume aceea de a majora anumite taxe și impozite locale. Acesta a precizat că el și colegii săi nu vor vota în Consiliul Local împovărarea populației și a spus că sunt alte metode pentru a atrage bani în bugetul local.

Noi susținem scăderea, nu creșterea fiscalității. Bani la bugetul local pot fi atrași prin fonduri europene sau îmbunătățirea colectării, unde din păcate, suntem deficitari. Majorarea taxelor și a impozitelor este o ultimă variantă. Mă surprinde decizia lui Dominic Fritz, mai ales în condițiile în care în campania electorală a precizat că nu va lua asemenea măsuri. De ce s-a răzgândit, numai el poate să spună”.

Alin Nica s-a declarat nemulțumit și de faptul că membri PNL, deși fac parte din alianță, nu au fost consultați înainte de exprimarea acestei propuneri și consideră demersul ca fiind unul neserios.

Celor de la USR nu prea le place sa se consulte cu alții, deși în campanie spuneau altceva. E un proiect ce trebuia dezbătut. Noi vom propune acordarea bonificației maxime de 10% și pentru firmele care își plătesc taxele și impozitele locale până la primul termen de plată al anului în curs, 31 martie. Sunt lucruri de finețe pe care colegii de la USR nu le înțeleg”, a mai spus Alin Nica în cadrul conferinței de presă organizată joi, 16 septembrie, de către PNL.

AICI puteți vedea proiectul de hotărâre și anexele privind stabilirea impozitelor și taxelor locale în municipiul Timișoara pentru anul 2022.

Răzvan Idvorean

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Directorul general al Teatrului Național din Timișoara, Ada Hausvater, distinsă cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler

Decretul nr. 55 din 15 ianuarie 2024, emis de președintele României cu prilejul Zilei Culturii Naționale, consfințește acordarea acestui prestigios titlu Adei Hausvater, „în semn de înaltă apreciere pentru meritele importante în aducerea dramaturgiei românești și a Teatrului Național Mihai Eminescu în prim-planul culturii europene, pentru dezvoltarea prin arta dramatică a spiritului civic și democratic în Timișoara”, subliniind, de asemenea, dubla sa calitate de regizor și manager de teatru.