21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘNicolae Robu, reacție la sesizarea DNA făcută de Dominic Fritz; Cere pedepsirea...

Nicolae Robu, reacție la sesizarea DNA făcută de Dominic Fritz; Cere pedepsirea celor care au fraudat concursuri la primăria Timișoara

Publicat în

spot_img
spot_img

Fostul primar al municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a reacţionat, după ce actualul edil, Dominic Fritz, a anunţat că a sesizat DNA despre presupuse fraude în organizarea de concursuri la Primăria Timişoara. Robu este de părere că, dacă cele semnalate se confirmă, cei vinovaţi trebuie pedepsiți.

Nicolae Robu a scris, miercuri, pe pagina sa de Facebook, că Dominic Fritz nu are credibilitate în faţa sa şi că de un an de când este primar, nu a făcut nimic pentru Timişoara.

”Acest personaj, Dominic Samuel Fritz, ajuns Primar al Timişoarei prin declaraţii în fals şi uz de fals, pentru care este în cercetare la DNA, săvârşitor de multiple alte ilegalităţi, deja constatate ca atare de instanţele de judecată, nu are nici un pic de credibilitate în faţa mea. De un an de când e Primar nu a făcut nimic  pentru oraş, Timişoara este într-un declin fără precedent, vizibil de către oricine cu mintea nesubordonată patimilor politice, indiferent de poziţionarea la vot în 27 septembrie 2020”, a scris Robu pe Facebook. 

Robu este de părere că dacă se dovedeşte că cineva este vinovat de cele semnalate de primarul Dominic Fritz, aceştia trebuie să fie pedepsiţi. 

”Dacă, totuşi, cele semnalate, descoperite, aşa cum dl. Fritz ne spune, pornind de la o cercetare punctuală făcută de DNA, prilej de verificare a mai multor dosare de concurs, vor fi confirmate de către instituţiile abilitate, atunci făptaşul / făptaşii trebuie pedepsit / pedepsiţi la nivelurile maxime prevăzute de lege, pentru că faptele în cauză sunt de o gravitate maximă pentru un funcţionar public. Eu am declarat în repetate rânduri pe parcursul celor 8 ani cât am fost Primar că am încredere în colaboratori -mă refeream la toţi cei cca 500 de angajaţi ai Primăriei şi la toate celelalte persoane cu care am interacţionat-, dar nu garantez decât pentru mine. Ori, pentru mine garantez în continuare, pentru totdeauna, pentru alţii nu, indiferent de cine ar fi vorba, din nou pentru totdeauna! Ce este dezgustător este că dl Fritz încearcă să profite de această situaţie, pentru a-şi justifica Raportul Liniuţă sau, în alţi termeni, RAPORTUL ZERO REALIZĂRI, la un an de mandat, transformând-o într-o nouă fumigenă. Am avut parte nonstop de fumigene în acest un an aproape scurs de la alegerile din septembrie 2020”, a mai scris Robu. 

Primarul Municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie pentru o posibilă reţea de fraudare a concursurilor pentru ocuparea unor funcţii publice, din care ar face parte şi foşti angajaţi ai Serviciului Resurse Umane din Primăria Timişoara. Descoperirea a fost făcută cu ajutorul, indirect, al DNA care a cerut o serie de documente în cazul unui fost angajat.

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel