Federaţia Sindicatelor Libere şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie ‘Spiru Haret’ avertizează Guvernul României că vor ataca în justiţie orice act prin care angajaţii din învăţământ vor fi obligaţi să se testeze pe banii lor pentru depistarea COVID -19.

Potrivit colegilor de la agerpres, reprezentanții sindicatelor susțin că, înainte să aplice o astfel de măsură, premierul ar trebui să lectureze Codul Muncii, care, la art. 175 alin (4) prevede că: “Măsurile privind securitatea şi sănătatea în muncă nu pot să determine, în niciun caz, obligaţii financiare pentru salariaţi.Ţinând cont de acest articol, şi nu numai, orice sumă pentru asigurarea sănătăţii angajatului la locul de muncă trebuie asigurată de angajator. În plus, Guvernul şi-a asumat, încă din martie 2021, să vaccineze 70% din populaţie, cifră care conducea la imunizarea de masă“, spun sindicaliştii.

Aceștia susțin că eşecul guvernanţilor nu trebuie decontat de angajaţii din învăţământ.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Vă reamintim, premierul României a declarat că profesorii și medicii ar putea fi obligați să se vaccineze sau să se testeze periodic pe banii lor, printr-o ordonanță de urgență.

Declarația primului ministru legată de acest subiect poate fi ascultată în înregistrarea de mai jos, de la minutul 10.20:

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania