Un ofițer al DGA Arad a fost depistat de polițiști, în noaptea de sâmbătă spre duminică, sub influența alcoolului la volan. La testarea cu aparatul etilotest, bărbatul avea o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ofițerul a fost oprit de polițiști după ce a ieșit cu mașina, marca VW, din localitatea Zădăreni. Bărbatul a fost condus la Unitatea de Primire Urgențe Arad unde i-au fost recoltate două probe biologice, în urma acestora stabilindu-se cu exactitate alcoolemia. Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Ofițerul Silviu Marian Popescu este același care, în anul 2008, a fost depistat conducând un autoturism în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice, iar în 2016, a fost condus la sediul DIICOT Timișoara, unde a fost audiat într-un dosar de trafic de migranți. În anul 2008 ofițerul a fost trimis în judecată de Parchetul Curţii de Apel Timişoara pentru că a condus băut şi a refuzat să se supună etilotestului. El a fost oprit în trafic de Poliţia Rutieră pentru că nu purta centura de siguranţă. Iniţial, ofiţerul a susţinut că nu are actele la el, apoi a încercat să fugă, însă a fost prins şi dus la spital. Ulterior, ofițerul a fost scos basma curată, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție apreciind că fapta sa nu a reprezentat un pericol social, așa că l-au condamnat doar la plata unei amenzi administrative în valoare de 1000 lei.

Același ofițer a mai fost implicat și într-un alt scandal în anul 2016 când, în urma unor descinderi a DIICOT Timișoara, împreună cu polițiști ai Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara și ai DGA el a fost acuzat de trafic de migranți. În urma descinderilor, ofițerul a fost adus la audieri, la sediul DIICOT Timișoara. El a plecat după ce a dat declarații, fără a fi pus sub acuzare. Se pare că acesta închiriase o casă unei persoane, membră a rețelei, în care adăpostea migranți până când aceștia erau scoși din țară. Ceilalți polițiști din dosar au fost cercetați penal, fiind plasați sub măsura preventivă a controlului judiciar.

Până la momentul publicării știrii, Direcția Generală Anticorupție nu a emis niciun punct de vedere oficial legat de acest caz.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania