Studenții de la Facultățile de Urbanism și Arhitectură, dar și cei care sunt atrași de aceste subiecte, sunt așteptați la concursul național de idei „PROXIMITY”, desfășurat în cadrul campaniei „Noi revitalizăm orașul”, în Lugoj.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

„PROXIMITY” este un model de reactivare a funcției spațiilor publice, iar ca dotări de proximitate trebuie să ofere lugojenilor un traseu spațial, la nivel de schemă sugestivă și propuneri detaliate de amenajare a cinci spații publice amplasate în diferite zone ale orașului sub umbrela urbanismului participativ. 

Concursul este organizat de Primăria Municipiului Lugoj, împreună cu UrbanizeHub România, și susținut de Departamentul de Geografie de la Universitatea de Vest din Timișoara. Înscrierea se poate face pe platforma concursului, iar regulamentul poate fi consultat aici.

UrbanizeHub România este o grupare de specialiști naționali și internaționali în dezvoltare urbană. În cadrul proiectului realizat împreună cu Primăria Lugoj, echipa va fi formată din specialiști în comunicare, facilitare și design thinking, peisagistică, geografie economică, arhitectură și urbanism. În portofoliul UrbanizeHub se află colaborări cu Banca Mondială, Comisia Europeană, Ministerul Dezvoltării, EIT Climate-KIC Europe, dar și cu mai multe orașe din România. 

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania