17.6 C
Cluj-Napoca

Ziua de vineri, ziua ”Z” în învățământul românesc

Publicat:

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a evidenţiat luni, că decizia privind desfăşurarea cursurilor se ia săptămânal, în funcţie de rata de infectare înregistrată în ziua de vineri, iar, în prezent, doar unităţile de învăţământ din 13 localităţi trebuie să desfăşoare cursuri online, potrivit reglementărilor în vigoare.

El a precizat că este vorba despre cinci localităţi în judeţul Satu Mare, două în Cluj şi câte una în Sibiu, Caraş-Severin, Neamţ, Arad, Dolj şi Sălaj.

Ordinul comun ministrul Educaţiei – ministrul Sănătăţii reglementează foarte clar. La articolul 2, alineatul 3 spune clar că scenariul de funcţionare a şcolii pe parcursul anului şcolar se va actualiza săptămânal. Săptămânal, înseamnă o dată pe săptămână, cu referinţă la ziua de vineri. Vineri înseamnă vineri şi nu duminică, nu luni, nu marţi”, a spus Cîmpeanu, citat de agerpres.

Potrivit lui Sorin Cîmpeanu, ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii reglementează “toate situaţiile posibile”.

Am reglementat toate situaţiile posibile la nivelul acestui ordin de ministru. Această variantă este mult mai clară şi mai explicită decât oricare din cele de până acum şi trebuie respectată în interesul elevilor. (…) Ziua de vineri este singura zi de referinţă“, a mai adăugat politicianul.

credit foto: agerpres

Din aceeași categorie

spot_img

Articole recente

spot_img