ACEST MATERIAL ESTE PUBLICAT CU SPRIJINUL CERTSIGN

Zece tineri pasionaţi de securitate cibernetică au fost selectați în lotul care va reprezenta România la Campionatul European de Securitate Cibernetică. Tinerii și-au demonstrat abilitățile în domenii precum mobile & web security, crypto, reverse engineering și forensics atât în cadrul Campionatului Național de Securitate Cibernetică, organizată în luna august de Centrul Național Cyberint, CERT-RO și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice – ANSSI, alături de partenerii Orange România, Bit Sentinel, certSIGN, Cisco, UiPath, PaloAlto Networks, cât și în timpul sesiunilor de training cu specialiști din domeniu.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

La finele acestui bootcamp de pregătire, care a avut loc în perioada 16-18 septembrie 2021, au fost selectați cei 10 tineri care vor reprezenta România la etapa finală ce va avea loc în Cehia, la Praga, în perioada 28 septembrie – 2 octombrie.

certSIGN, susţinător activ încă din 2017 al acestei competiţii europene de anvergură, a fost implicat în etapa de pregătire prin elaborarea unor probleme de securitate cibernetică din domenii precum forensics, criptografie și stenografie (ascunderea datelor în imagini), IoT și smart home devices.

ECSC este o iniţiativă a ENISA (Agenţia Europeană pentru Securitatea Reţelelor Informatice şi a Datelor ) şi a ajuns la cea de-a șasea ediţie. Scopul competiţiei europene este să identifice, să conecteze şi să dezvolte tinerele talente în domeniul securității cibernetice. La faza finală a competiției, fiecare țară participantă va fi reprezentată de o echipă formată din 10 concurenți: 5 din categoria de vârstă 16-20 de ani și 5 din categoria de vârstă 21-25 de ani.  Ediţia din acest an va reuni 22 de ţări: Austria, Belgia, Cipru, Cehia, Danemarca, Elveţia Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Islanda, Irlanda, Italia, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovenia şi Spania.

La ultima ediție a concursului, desfășurată în anul 2019 la București, echipa României a ocupat primul loc. 

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania