25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăNOUA ALFABETIZAREA fost stabilită echipa care va reprezenta România la Campionatul European de...

A fost stabilită echipa care va reprezenta România la Campionatul European de Securitate Cibernetică

Publicat în

spot_img
spot_img

ACEST MATERIAL ESTE PUBLICAT CU SPRIJINUL CERTSIGN

Zece tineri pasionaţi de securitate cibernetică au fost selectați în lotul care va reprezenta România la Campionatul European de Securitate Cibernetică. Tinerii și-au demonstrat abilitățile în domenii precum mobile & web security, crypto, reverse engineering și forensics atât în cadrul Campionatului Național de Securitate Cibernetică, organizată în luna august de Centrul Național Cyberint, CERT-RO și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice – ANSSI, alături de partenerii Orange România, Bit Sentinel, certSIGN, Cisco, UiPath, PaloAlto Networks, cât și în timpul sesiunilor de training cu specialiști din domeniu.

La finele acestui bootcamp de pregătire, care a avut loc în perioada 16-18 septembrie 2021, au fost selectați cei 10 tineri care vor reprezenta România la etapa finală ce va avea loc în Cehia, la Praga, în perioada 28 septembrie – 2 octombrie.

certSIGN, susţinător activ încă din 2017 al acestei competiţii europene de anvergură, a fost implicat în etapa de pregătire prin elaborarea unor probleme de securitate cibernetică din domenii precum forensics, criptografie și stenografie (ascunderea datelor în imagini), IoT și smart home devices.

ECSC este o iniţiativă a ENISA (Agenţia Europeană pentru Securitatea Reţelelor Informatice şi a Datelor ) şi a ajuns la cea de-a șasea ediţie. Scopul competiţiei europene este să identifice, să conecteze şi să dezvolte tinerele talente în domeniul securității cibernetice. La faza finală a competiției, fiecare țară participantă va fi reprezentată de o echipă formată din 10 concurenți: 5 din categoria de vârstă 16-20 de ani și 5 din categoria de vârstă 21-25 de ani.  Ediţia din acest an va reuni 22 de ţări: Austria, Belgia, Cipru, Cehia, Danemarca, Elveţia Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Islanda, Irlanda, Italia, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovenia şi Spania.

La ultima ediție a concursului, desfășurată în anul 2019 la București, echipa României a ocupat primul loc. 

Articole recente

Patru focare de COVID identificate în spitale din Timişoara şi Jimbolia

În spitalele din judeţul Timiș sunt 131 de bolnavi cu COVID-19 sau suspecţi

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Noroc cu seceta! Autoritățile au văzut că podul peste Mureş de la Săvârşin este foarte degradat, după ce nivelul apei a scăzut

Autorităţile au descoperit degradări la podul peste râul Mureş de la Săvârşin, după ce nivelul apei a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni, fiind impuse unele restricţii de tonaj pentru vehicule.

CJ Timiș a lansat harta traseelor turistice din judeţ

Alin Nica, a declarat că este pentru prima dată când judeţul are o astfel de hartă, cu rute deja verificate, care conectează obiective turistice cu elemente de gastronomie şi posibilităţi de agrement şi de cazare.

Mai multe articole de același fel

Ultimele zile de înscrieri la Campionatul Naţional de Securitate Cibernetică 2022

certSIGN, furnizor român de soluții și servicii de securitate cibernetică, se va implica şi în acest an în etapele de selecție și pregătire a tinerilor care urmează să facă parte din lotul României

1 iulie – data de la care declarația de mediu se poate depune exclusiv online

De la 1 iulie 2022, declaraţiile privind obligaţiile la Fondul pentru Mediu se depun exclusiv online, semnarea acestora realizându-se cu un certificat calificat de semnătură electronică