7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăNOUA ALFABETIZAREA fost stabilită echipa care va reprezenta România la Campionatul European de...

A fost stabilită echipa care va reprezenta România la Campionatul European de Securitate Cibernetică

Publicat în

spot_img
spot_img

ACEST MATERIAL ESTE PUBLICAT CU SPRIJINUL CERTSIGN

Zece tineri pasionaţi de securitate cibernetică au fost selectați în lotul care va reprezenta România la Campionatul European de Securitate Cibernetică. Tinerii și-au demonstrat abilitățile în domenii precum mobile & web security, crypto, reverse engineering și forensics atât în cadrul Campionatului Național de Securitate Cibernetică, organizată în luna august de Centrul Național Cyberint, CERT-RO și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice – ANSSI, alături de partenerii Orange România, Bit Sentinel, certSIGN, Cisco, UiPath, PaloAlto Networks, cât și în timpul sesiunilor de training cu specialiști din domeniu.

La finele acestui bootcamp de pregătire, care a avut loc în perioada 16-18 septembrie 2021, au fost selectați cei 10 tineri care vor reprezenta România la etapa finală ce va avea loc în Cehia, la Praga, în perioada 28 septembrie – 2 octombrie.

certSIGN, susţinător activ încă din 2017 al acestei competiţii europene de anvergură, a fost implicat în etapa de pregătire prin elaborarea unor probleme de securitate cibernetică din domenii precum forensics, criptografie și stenografie (ascunderea datelor în imagini), IoT și smart home devices.

ECSC este o iniţiativă a ENISA (Agenţia Europeană pentru Securitatea Reţelelor Informatice şi a Datelor ) şi a ajuns la cea de-a șasea ediţie. Scopul competiţiei europene este să identifice, să conecteze şi să dezvolte tinerele talente în domeniul securității cibernetice. La faza finală a competiției, fiecare țară participantă va fi reprezentată de o echipă formată din 10 concurenți: 5 din categoria de vârstă 16-20 de ani și 5 din categoria de vârstă 21-25 de ani.  Ediţia din acest an va reuni 22 de ţări: Austria, Belgia, Cipru, Cehia, Danemarca, Elveţia Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Islanda, Irlanda, Italia, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Slovenia şi Spania.

La ultima ediție a concursului, desfășurată în anul 2019 la București, echipa României a ocupat primul loc. 

Ioana Pop

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel

Cluj Innovation Days 2024 | O conferință dedicată sustenabilității și securității

La fel ca la edițiile anterioare, conferința aduce în fața publicului o serie întreagă de vorbitori de înaltă ținută, lucrările urmând a se desfășura pe parcursul a două zile, respectiv 21 și 22 martie a.c., în două locații distincte din Cluj-Napoca.

Spotlight Heritage Timișoara NFT’s – o modalitate unică de apreciere și conservare a patrimoniului cultural al Timișoarei în lumea digitală

În 2023, anul în care Timișoara a fost Capitală Europeană a Culturii, Universitatea Politehnica Timișoara, prin proiectul Patrimoniul sub reflectoare / Spotlight Heritage Timișoara, a integrat tehnologia NFT (non-fungible tokens) în cultura digitală pentru a oferi o perspectivă digitală și unică asupra patrimoniului cultural și istoric al orașului.