12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘAmenzi pentru firmele care abandonează deșeuri pe șantierele timișorene

Amenzi pentru firmele care abandonează deșeuri pe șantierele timișorene

Publicat în

spot_img
spot_img

Timișoara este un oraș în plină dezvoltare, atunci când vine vorba de piața imobiliară. Atât în zona centrală cât și în periferiile urbei apar noi cartiere de blocuri pentru cei care doresc să cumpere o locuință.

Din păcate, mulți dezvoltatori imobiliari, deși își permit să construiască imobile peste imobile, uită că molozul și celelalte resturi rămase în urma construcțiilor trebuie aruncate în locuri special amenajate. Așa se explică faptul că în mai multe zone din oraș au apărut grămezi imense de gunoaie, culmea, în cartiere în care apartamentele sunt vândute la prețuri foarte mari.

Administrația locală a început să ia măsuri împotriva dezvoltatorilor care încalcă legea și a aplicat o amendă de 30.000 de lei unei firme care și-a bătut joc de aspectul orașului:

30.000 de lei este amenda pe care a primit-o un dezvoltator imobiliar de pe strada Zimbrului din Timișoara pentru gunoaiele de pe șantier.

Am cerut Poliției Locale să intensifice controalele la firmele din oraș și să le sancționeze fără excepție pe cele care încalcă legea.

Gunoaiele aruncate la întâmplare sau negestionate corespunzător costă orașul milioane de lei pe an, iar această administrație nu va tolera nici cea mai mică abatere de la lege. Depinde de fiecare dintre noi să ținem Timișoara curată, iar dacă spiritul civic le lipsește unora, cu siguranță amenda îi va descuraja pe viitor” – Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

sursă foto: Dominic Fritz

Răzvan Idvorean

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel

Ligile studențești din UPT provoacă elevii de liceu la o vacanță inedită, activă, în cadrul a două tabere de vară

Din dorința de a-i familiariza pe liceeni cu viața de student, de a-i ajută pentru o mai bună orientare în carieră, de a reduce rata abandonului universitar, ligile studențești din Universitatea Politehnica Timișoara îi provoacă pe elevi să participe la două tabere de vară organizate în cadrul UPT, unde vor avea ocazia de a avea o vacanță activă, inedită, plină de experiențe interesante.