21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIE200 de specialiști din 11 țări vin la Conferința internațională anuală a...

200 de specialiști din 11 țări vin la Conferința internațională anuală a USAMV Cluj

Publicat în

spot_img
spot_img

Un forum dinamic, care acoperă o gamă largă de domenii științifice, Conferința internațională anuală ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă” va avea loc la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, în 23 și 24 septembrie 2021, cu participarea a 200 de specialiști din România și străinătate.

Evenimentul se concentrează pe schimbul de experiențe științifice, idei și concepte inovatoare, perspective în agricultură, horticultură, știință a plantelor și animalelor, știința și tehnologia alimentației, biotehnologii și medicină veterinară, cu scopul de a încuraja inter și transdisciplinaritatea.

”În acest an avem circa 200 de invitați din 11 țări. Suntem foarte fericiți să organizăm a 20-a ediție a conferinței, chiar dacă anul acesta contextul social ne impune și utilizarea parțială a spațiului virtual pentru comunicările științifice. Vor fi sesiuni interactive și discuții de tip panel, care vor oferi cercetătorilor din întreaga lume șansa de a se conecta între ei”, a precizat coordonatorul conferinței, Prof. dr. Dan C. Vodnar, Prorector Cercetare în cadrul USAMV Cluj-Napoca.

Pe parcursul reuniunii internaționale, mai precis în 23 septembrie, de la ora 12.00, USAMV Cluj-Napoca va decerna, în Aula ”Mihai Șerban”, titlurile de Doctor Honoris Causa Prof. Dr. Dirk C. de Graaf, de la Universitatea din Gent (Belgia), respectiv Prof. Dr. Gilles Dupré, de la Universitatea de Medicină Veterinară din Viena (Austria).

USAMV Cluj-Napoca va fi reprezentată la conferință de specialiști de la cele cinci facultăți, care se vor alătura invitaților din țară și celor din Algeria, Bulgaria, Burkina Faso, Germania, Grecia, Iran, Maroc, Polonia, Spania, Serbia.

Lucrările forumului sunt programate în amfiteatre din campusul USAMV Cluj-Napoca, la Institutul pentru Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei (ICHAT) și la Centrul de Cercetare pentru Biodiversitate, precum și în sesiuni on-line.

Sesiunile participante în cadrul lucrărilor sunt: Agricultură, Protecția mediului, Horticultură și Silvicultură, Economie și dezvoltare rurală, Geodezie geomatică și evaluarea proprietății, Științe umaniste, Zootehnie, Biotehnologii, Medicină Veterinară, Știința și Tehnologia Alimentului.

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel

Noapte de rugăciune la pelerinajul eparhial de la Mănăstirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca, Sanctuar Arhiepiscopal Major

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla și Preasfinţitul Părinte Claudiu invită şi în acest an credincioşii să continue tradiţia urmată de-a lungul generaţiilor în Biserica Română Unită şi în Eparhia de Cluj-Gherla, cea a pelerinajelor la sanctuarele mariane în Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.