Berceanu vs. Berbeceanu, sau cum plâng cu lacrimi de crocodil useriștii

Data:

Știu că o să-mi iau hatereală de la toți cei care plâng de câteva zile după Octavian Berceanu, fostul șef al Gărzii de Mediu, dar nu pot să nu scriu despre fariseismul celor de la USRPLUS. Da, omul lor este OK, un profesionist adevărat și da, omul chiar a făcut în timpul cât a stat pe funcție lucruri pe care alții nu au reușit să le facă niciodată, fie pentru că nu au vrut, fie pentru că pur și simplu nu au putut.

Ei bine, tuturor celor care îl plâng acum pe Berceanu le dau un alt nume: Berbeceanu. Mai țineți minte? Mai știți cumva cine e Berbeceanu și care a fost traseul lui politic în ultimul an? Păi da, știu sigur că țineți mine! Iar dacă nu, vă spun eu. Traian Berbeceanu e polițistul ăla de s-a luat de gât cu corupția din sistem! Da, ăla de a făcut pârnaie pe nedrept, fiindcă a avut curajul să se ia la trântă cu sistemul. Și da, e același care a fost adus la București de fostul ministru al Internelor, Marcel Vela și instalat ca șef de cabinet al său, nu pentru coloratura politică, fiindcă la vremea aia nu era liberal, ci pentru că era un profesionist.

Traian Berbeceanu e același care, după debarcarea de la Ministerul Internelor, a fost numit Prefect al Capitalei. Bun, de data asta era deja liberal, iar funcția era politică. Ei bine, ajuns acolo, și-a suflecat omul mânecile și s-a apucat de treabă. Același stil, același profesionism cunoscut. Bine, Berbeceanu nu e chiar cel mai tare la PR, iar hienele Bucureștiului au sărit rapid la beregata polițistului, imediat ce a preluat funcția. Dar, să nu dezgropăm morții, fiindcă și aici ar fi multe de spus.

Au venit alegerile, au venit și câștigătorii acestora și s-a format coaliția de guvernare, iar negocierile între formațiunile aliate au condus la o arhitectură care presupunea că funcția de Prefect al Capitalei revine USRPLUS. Ce a făcut atunci onor formațiunea respectivă? L-a păstrat cumva pe Berbeceanu ca prefect? Mai țineți minte cum Dacian Cioloș scria public că Traian Berbeceanu este un profesionist și că are toate șansele să-și mențină postul? Cam cât au valorat vorbele lui Cioloș? Exact zero! Pentru că decizia, după doar câteva zile, a fost cea cunoscută: Traian Berbeceanu a fost îndepărtat de la Prefectura Capitalei și înlocuit cu un membru USRPLUS.

Acum, Octavian Berceanu, un om extraordinar și un profesionist de excepție, este aruncat peste bord nu pentru că ar fi incompetent, ci pur și simplu pentru că partidul care îl susținea pe funcție nu mai este, deocamdată, în arcul guvernamental. Cum putea fi salvat acest profesionist? Sau alții ca el? Păi poate la negocierile Coaliției, atunci după alegeri, useriștii ar fi putut să lupte mai puțin pentru funcții destinate propriilor oameni și mai mult pentru implementarea unor principii pe care să le respecte toate formațiunile politice. Să lupte pentru acea schimbare pe care o propovăduiau peste tot și care, iată, e un mare fîs..

Stimați useriști, cred că ar fi bine să lăsați lacrimile de crocodil și să vă uitați, în primul rând, în ograda voastră. Ați promis o altfel de politică, ați promis că veți aduce o altă mentalitate, dar rapid de tot ați căzut fix în aceeași găleată cu lături politicianiste în care țara asta se zbate de zeci de ani.

Dragi useriști, fiți voi schimbarea pe care vreți să o vedeți pe scena politică din România, dar nu plângând cu lacrimi de crocodil când unul de-ai voștri e aruncat peste bord, ci venind și arătând cum pot fi impuse principii în politica românească, dincolo de ciolanul proverbial.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Imnul secuiesc, sau cum s-a rostogolit în presă un non-subiect

Așa după cum bine știm, diavolul stă în detalii, iar când te uiți la detalii observi că povestea a fost nu doar exagerată, ci umflată bine de tot pentru a umfla la rându-i ”ratingul” cam fleșcăit al unora.

Educația lu’ pește! Studenții bihoreni, bătaia de joc a unor incompetenți

Student orădean: „E trist, fiindcă trăim vremuri în care ne rugăm ca activitățile facultative și aici mă refer la cele din cadrul unor instituții de învățământ, să se desfășoare în continuare într-un mediu online”

Război sau pace?

Lumea e divizată la momentul actual. Putiniștii (foști anti-vacciniști) strigă în gura mare că Rusia e atacată verbal, așa că au decis să atace frontal.