21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI ARADCheltuielile pentru documentaţia noului segment al centurii municipiului Arad vor fi preluate...

Cheltuielile pentru documentaţia noului segment al centurii municipiului Arad vor fi preluate de CNAIR

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), va prelua cheltuielile privind elaborarea documentaţiilor cadastrale aferente investiţiei “Variantă ocolitoare a Municipiului Arad-Est”, cheltuieli estimate la 750.000 de lei plus TVA.

La solicitarea CNAIR, consilierii judeţeni din Arad au aprobat, miercuri, o actualizarea devizului general de cheltuieli, cu valoarea estimată a contractului de servicii pentru elaborarea documentaţiilor cadastrale.

“Ne-am asumat un proiect unic la nivelul ţării, investind într-o şosea de centură a municipiului reşedinţă de judeţ. Am luat această decizie cu gândul la arădeni, deoarece această variantă ocolitoare va reduce traficul şi aglomeraţia din centrul oraşului, precum şi aglomeraţiile care se formează în zona Vladimirescu, la ieşirea din municipiu. Vom avea o altă siguranţă în trafic şi vom contribui la o mai bună mobilitate în toată zona de vest a României, având în vedere traficul intens dinspre frontieră pe centura Aradului”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, la finalul şedinţei consilierilor.

Construirea noului segment de centură, care va închide inelul rutier în jurul municipiului (în prezent existând două segmente, respectiv varianta de ocolire parte din DN7 şi varianta de ocolire parte din autostrada A1) ar urma să coste 245 de milioane de lei (TVA inclus), conform estimărilor făcute de autorităţi.

În noiembrie 2020, conducerea Consiliului Judeţean Arad anunţa că noua centură a fost inclusă pentru finanţare cu fonduri europene nerambursabile. Ministrul Transporturilor semnase, la vremea respectivă, modificarea anexei cu lista proiectelor de infrastructură de transport care vor primi finanţare prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM).

Viitoarea centură va fi amplasată pe teritoriul administrativ al comunelor Vladimirescu şi Fântânele şi în municipiul Arad. Traseul se desprinde din DN 69, din sensul giratoriu care face acum joncţiunea cu autostrada A1. Lungimea drumului va fi de aproximativ 11 kilometri, iar în cadrul proiectului se va construi un pasaj care va supratraversa calea ferată Timişoara-Arad. De asemenea, se va construi un pod peste Mureş, la Fântânele.

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel

Noroc cu seceta! Autoritățile au văzut că podul peste Mureş de la Săvârşin este foarte degradat, după ce nivelul apei a scăzut

Autorităţile au descoperit degradări la podul peste râul Mureş de la Săvârşin, după ce nivelul apei a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni, fiind impuse unele restricţii de tonaj pentru vehicule.

Symphonic Experience, un eveniment inedit în Arad

Muzica clasica, jazz, rock, electronica, etno-funk si slagare renumite vor fuziona in aceasta vara cu orchestre simfonice live si voci spectaculoase. Prima editie a Symphonic Experience se va desfasura timp de trei zile in Arad, intre 19 si 21 august.