21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI MARAMUREȘGabriel Zetea: Inaugurarea DJ 186 Valea Izei, un vis împlinit pentru maramureșeni

Gabriel Zetea: Inaugurarea DJ 186 Valea Izei, un vis împlinit pentru maramureșeni

Publicat în

spot_img
spot_img

O zi istorică. Așa a caracterizat deputatul PSD Gabriel Zetea inaugurarea DJ 186 în data de 21 septembrie. Proiectul este unul de o importanță majoră pentru Maramureșul Voievodal, lucrarea presupunând reabilitarea a 40 de kilometri de drum județean între Bârsana și Săcel, o investiție de aproape 115 milioane de lei.

Proiectul a fost depus la finanțare încă din toamna anul 2017 în mandatul de președinte al Consiliului Județean Maramureș a lui Gabriel Zetea, contractul a fost semnat în luna mai 2018, la Palatul Administrativ din Baia Mare, în prezența fostului ministru al Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu, iar finanțarea a venit de la Guvernul României, în iulie 2019, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua. Durata proiectului a fost de doi ani, împărțiți între proiectul tehnic, organizarea de șantier și reabilitarea efectivă a drumului

”Azi a fost O ZI ISTORICĂ pentru maramureșenii care trăiesc pe Valea Izei și o zi extrem de importantă și pentru mine. Un vis al maramureșenilor a fost împlinit, un proiect pentru care AM LUPTAT în ultimii ani a fost finalizat. În 2016, când am candidat pentru președinția Consiliului Județean, am repetat o promisiune făcută de toți președinții care au condus administrația județeană înaintea mea, vreme de 24 de ani: că VOI REABILITA drumurile județene din Maramureșul Voievodal. NE-AM ȚINUT DE CUVÂNT! Reabilitarea DJ 186 a fost un proiect extrem de important pentru Maramureșul Voievodal, pentru că au fost reabilitați aproximativ 40 de kilometri de drum județean, între Bârsana și Săcel, o investiție de aproape 115 milioane de lei.”, a declarat Gabriel Zetea.

Drumul Judeţean 186 străbate de la vest la est Maramureşul istoric, de la intersecția cu DN 18 situată în localitatea Vadu Izei și până la intersecția cu DN 17C în localitatea Săcel și este situat dea-lungul râului Iza, având lungimea totală de 52,581 km. Sectorul de drum DJ 186 care a fost reabilitat are o lungime totală de 39,3 km și străbate localitățile Bârsana, Strâmtura, Rozavlea, Șieu, Bogdan Vodă, Dragomirești, Săliște de Sus și Săcel. Drumul se intersectează cu o serie de alte drumuri publice clasificate: DJ 185 (Bârsana), DJ 186D (Strâmtura), DC15 (Strâmtura), DJ 186D (Șieu), DJ 186C și DJ 188 (Bogdan Vodă), DN17C (Săcel). Soluţia proiectată a urmărit, în special, îmbunătăţirea parametrilor relevanţi: capacitatea portantă, planeitatea, rugozitatea şi impermeabilitatea suprafeţei de rulare; vizibilitatea traseului în plan şi în lung; calitatea semnalizării rutiere în plan orizontal şi vertical. Durata contractului de proiectare și execuție lucrări a fost de 720 de zile de la emiterea Ordinului Administrativ de începere din care: 180 de zile etapa I (proiectare, verificare proiect și obținerea autorizației de construire) şi 540 de zile etapa a II-a (execuţie efectivă a lucrărilor). Garanția de bună execuție este de 6 ani de la data recepției la terminarea lucrărilor.

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel