Facultatea de Fizică de la Universitatea de Vest din Timișoara invită publicul la Noaptea Cercetătorilor. Vineri, 24 septembrie, evenimentul se va desfășura simultan în peste 350 de orașe europene, pentru a sărbători cunoașterea, descoperirile și beneficiile cercetării.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Scopul principal al evenimentului este de a aduce împreună cercetătorii și publicul larg, permițând interacțiunea cu știința într-un cadru relaxat și prietenos. De asemenea, se readuc în atenția publicului fenomene ale naturii întâlnite în viața cotidiană, cărora fizica le conferă o explicație științifică spectaculoasă.

În program se regăsesc și activități precum: difuzarea prelegerilor unor personalități de talie națională în domeniul științific românesc; acordarea premiilor câștigătorilor concursurilor de eseu, desen și fotografie cu tematică științifică; organizarea unei tombole cu premii pentru adresată tuturor participanților.

Evenimentele sunt organizate prin programul Orizont2020, de către un consorțiu al celor mai multor universități românești și institute de cercetare. Participanții sunt așteptați începând cu ora 15.00 în Aula Magna și în holul central al Universității de Vest din Timișoara. Întreg programul poate fi consultat pe site-ul proiectului.

Participarea la eveniment este permisă persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore; care au rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore; care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării cu virusul SARS-CoV-2.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania