25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALNoaptea Cercetătorilor la Timișoara aduce știința mai aproape de publicul larg

Noaptea Cercetătorilor la Timișoara aduce știința mai aproape de publicul larg

Publicat în

spot_img
spot_img

Facultatea de Fizică de la Universitatea de Vest din Timișoara invită publicul la Noaptea Cercetătorilor. Vineri, 24 septembrie, evenimentul se va desfășura simultan în peste 350 de orașe europene, pentru a sărbători cunoașterea, descoperirile și beneficiile cercetării.

Scopul principal al evenimentului este de a aduce împreună cercetătorii și publicul larg, permițând interacțiunea cu știința într-un cadru relaxat și prietenos. De asemenea, se readuc în atenția publicului fenomene ale naturii întâlnite în viața cotidiană, cărora fizica le conferă o explicație științifică spectaculoasă.

În program se regăsesc și activități precum: difuzarea prelegerilor unor personalități de talie națională în domeniul științific românesc; acordarea premiilor câștigătorilor concursurilor de eseu, desen și fotografie cu tematică științifică; organizarea unei tombole cu premii pentru adresată tuturor participanților.

Evenimentele sunt organizate prin programul Orizont2020, de către un consorțiu al celor mai multor universități românești și institute de cercetare. Participanții sunt așteptați începând cu ora 15.00 în Aula Magna și în holul central al Universității de Vest din Timișoara. Întreg programul poate fi consultat pe site-ul proiectului.

Participarea la eveniment este permisă persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore; care au rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore; care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării cu virusul SARS-CoV-2.

Articole recente

Concerte de muzică clasică și o expoziție de instrumente muzicale, la Sound Craft Music&Art Festival de la Reghin

Asociaţia Artiştilor Lutieri din România a decis organizarea celei de-a doua ediţii a Sound...

Patru focare de COVID identificate în spitale din Timişoara şi Jimbolia

În spitalele din judeţul Timiș sunt 131 de bolnavi cu COVID-19 sau suspecţi

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Noroc cu seceta! Autoritățile au văzut că podul peste Mureş de la Săvârşin este foarte degradat, după ce nivelul apei a scăzut

Autorităţile au descoperit degradări la podul peste râul Mureş de la Săvârşin, după ce nivelul apei a scăzut foarte mult în ultimele săptămâni, fiind impuse unele restricţii de tonaj pentru vehicule.

Mai multe articole de același fel

CJ Timiș a lansat harta traseelor turistice din judeţ

Alin Nica, a declarat că este pentru prima dată când judeţul are o astfel de hartă, cu rute deja verificate, care conectează obiective turistice cu elemente de gastronomie şi posibilităţi de agrement şi de cazare.

Un român preia conducerea Continental Timișoara

Lucian Mărgineanu este angajat al Continental din 2001, făcând parte din echipa fabricii automotive din Timișoara încă de la înființarea acesteia, în 2006.