18.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALNoaptea Cercetătorilor la Timișoara aduce știința mai aproape de publicul larg

Noaptea Cercetătorilor la Timișoara aduce știința mai aproape de publicul larg

Publicat în

spot_img
spot_img

Facultatea de Fizică de la Universitatea de Vest din Timișoara invită publicul la Noaptea Cercetătorilor. Vineri, 24 septembrie, evenimentul se va desfășura simultan în peste 350 de orașe europene, pentru a sărbători cunoașterea, descoperirile și beneficiile cercetării.

Scopul principal al evenimentului este de a aduce împreună cercetătorii și publicul larg, permițând interacțiunea cu știința într-un cadru relaxat și prietenos. De asemenea, se readuc în atenția publicului fenomene ale naturii întâlnite în viața cotidiană, cărora fizica le conferă o explicație științifică spectaculoasă.

În program se regăsesc și activități precum: difuzarea prelegerilor unor personalități de talie națională în domeniul științific românesc; acordarea premiilor câștigătorilor concursurilor de eseu, desen și fotografie cu tematică științifică; organizarea unei tombole cu premii pentru adresată tuturor participanților.

Evenimentele sunt organizate prin programul Orizont2020, de către un consorțiu al celor mai multor universități românești și institute de cercetare. Participanții sunt așteptați începând cu ora 15.00 în Aula Magna și în holul central al Universității de Vest din Timișoara. Întreg programul poate fi consultat pe site-ul proiectului.

Participarea la eveniment este permisă persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore; care au rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore; care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării cu virusul SARS-CoV-2.

Ioana Pop

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel

Ligile studențești din UPT provoacă elevii de liceu la o vacanță inedită, activă, în cadrul a două tabere de vară

Din dorința de a-i familiariza pe liceeni cu viața de student, de a-i ajută pentru o mai bună orientare în carieră, de a reduce rata abandonului universitar, ligile studențești din Universitatea Politehnica Timișoara îi provoacă pe elevi să participe la două tabere de vară organizate în cadrul UPT, unde vor avea ocazia de a avea o vacanță activă, inedită, plină de experiențe interesante.