9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJNoi restricţii la Cluj-Napoca, după ce incidenţa infectărilor COVID-19 a crescut până...

Noi restricţii la Cluj-Napoca, după ce incidenţa infectărilor COVID-19 a crescut până aproape de 4 la mie

Publicat în

spot_img
spot_img

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Cluj a instituit restricţii suplimentare în Cluj-Napoca şi în şase comune, după ce incidenţa COVID-19 a depăşit trei cazuri la mia de locuitori.

„În următoarele unităţi administrativ-teritoriale: municipiul Cluj-Napoca (3,73‰), comuna Aiton (3,91‰), comuna Bobâlna (3,65‰), comuna Căianu (4,21‰), comuna Floreşti (3,80‰), comuna Iara (3,99‰) şi comuna Jucu (4,02‰), unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 este mai mare de 3/1000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori, se dispun, începând cu data de 24.09.2021, pe o perioadă de 14 zile, următoarele măsuri”, se arată în hotărârea CJSU Cluj.

Astfel, în spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu asigurarea unei distanţe de minimum un metru între persoane, iar participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie.

Printre altele, „organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise cu participarea a cel mult 1.000 de spectatori şi cu purtarea măştii de protecţie”.

În acelaşi timp, activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber sunt permise cu participarea a cel mult 10 de persoane care nu locuiesc împreună.

În hotărâre se mai arată că se permite organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) cu un număr de participanţi de maximum 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană.

Printre altele, „activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum şi la terasele acestora este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi”, iar activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 05,00-02,00.

Adrian Meitner

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel