6.8 C
Cluj-Napoca
AcasăJUSTIȚIEPercheziţii în Maramureş şi Satu Mare, într-un dosar în care poliţişti de...

Percheziţii în Maramureş şi Satu Mare, într-un dosar în care poliţişti de frontieră de la Petea sunt suspectaţi că primeau bani pentru ca anumite persoane care intrau în ţară să nu fie plasate în carantină

Publicat în

spot_img
spot_img

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) fac, joi, nouă percheziţii în judeţele Maramureş şi Satu Mare, inclusiv la imobile ale unor poliţişti de frontieră de la Petea şi la clădiri ale Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea, într-un dosar în care mai mulţi poliţişti de frontieră sunt suspectaţi că au cerut şi au primit de la şoferi sume de bani pentru a nu lua măsurile legale în cazul unor pasageri care veneau în România din ţări de unde se impunea carantina.

Un poliţist de frontieră a fost prins în flagrant la Petea, când primea 200 de euro pentru ca anumite persoane să nu fie plasate în carantină. Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei arată că se dezice de lucrătorii instituţiei care încalcă legea şi că a sesizat DGA pentru a face cercetări în acest caz.

Conducerea ITPF Sighetu Marmaţiei a sesizat DGA – SJA Satu Mare cu privire la posibile fapte de corupţie săvârşite de către lucrători din cadrul PTF Petea, judeţul Satu Mare, în vederea derulării activităţilor specifice potrivit competentelor.

“De asemenea, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei se dezice de lucrătorii instituţiei care încalcă legea, iar în funcţie de rezultatele cercetării desfăşurate de către autorităţile competente şi de calitatea procesuală a lucrătorilor, vor fi dispuse măsuri în conformitate cu Legea 360 din 2002 privind Statutul Poliţistului”, se arată într-un comunicat transmis de ITPF Sighetu Marmaţiei.

“Activităţile se desfăşoară într-un dosar penal, în care s-a colaborat inclusiv cu autorităţile maghiare, privind comiterea mai multor infractiuni de corupţie (luare de mită, dare de mită, complicitate la dare de mită), dar şi alte infracţiuni (fals informatic, fals în declaraţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată), săvârşite de agenţi de poliţie de frontieră cu funcţii de execuţie, în legătură cu pretinderea şi primirea, în mod direct sau prin intermediul conducătorilor auto ai unor mijloace de transport în regim international, a unor sume de bani, cuprinse între 50 şi 100 de la euro, pentru neaplicarea măsurilor legale în cazul unor pasageri care se deplasează din ţări ce impun măsura carantinării la intrarea pe teritoriul României”, arată DGA.

Tot joi, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, din judeţul Satu Mare, ofiţerii D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz, au prins în flagrant un agent de poliţie de frontieră în timp ce primea suma de 200 de euro pentru ca unele persoane să nu fie introduse în carantină.

La activităţile de procedură penală participă inclusiv lucrători din cadrul D.G.A. –Structura Centrală şi Serviciile Judeţene Anticorupţie Bihor, Cluj, Sălaj şi Maramureş.

În cauză se beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei de Operaţiuni Speciale – S. O. S. Satu Mare şi Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei.

Articole recente

Începând din noiembrie, Ryanair va opera zboruri spre Dublin de pe Aeroportul Internaţional Cluj

Zborurile spre Dublin vor fi operate îcu două frecvenţe pe săptămână, în zilele de marţi şi sâmbătă

Se lansează programul gratuit de formare continuă „Învăț și Zâmbesc” pentru educatori, învăţători şi profesori

Programul „Învăț și Zâmbesc” conține un parcurs de învățare structurat în 3 etape: podcast, interviuri video și capsule video de învățare. Temele abordate sunt variate, de la abilități interpersonale până la aplicații și resurse didactice, fiind create pentru fiecare ciclu de învățământ: preșcolar, primar, gimnazial și liceal.

Președintele CJ Maramureș susține că are soluții, după ce operatorul Drusal SA a sistat colectarea deșeurilor

Ionel Bogdan a precizat că Societatea Drusal SA are termen ca până mâine dimineață, cel târziu, să operaționalizeze serviciul de gestionare a deșeurilor, pentru care s-a angajat conform contractului pe care îl are cu administrația județului Maramureș. În caz contrar, se va proceda la rezilierea contractului semnat între Județul Maramureș și Drusal SA.

Mai multe articole de același fel

Scandal de spionaj la NIS Petrol, sucursala Gazprom în România

Procurorii DIICOT Timișoara, împreună cu D.C.C.O. și B.C.C.O. Timișoara, au efectuat nouă percheziții domiciliare în București și Timișoara, inclusiv la sediul și punctele de lucru ale multinaționale, într-o cauză ce având obiect comiterea infracțiunilor de divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice și transfer neautorizat de date informatice.

Asociația Liga Studenților ”Pintea Viteazul” din Baia Mare dă start campaniei de recrutare

Liga Studenților ”Pintea Viteazul’’ este o organizație nonguvernamentală și apolitică, care se ocupă de reprezentarea studenților a celor trei facultăți din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, fiind, totodată, singura organizație studențească din județul Maramureș.