A fost inaugurată Biserica Reformată din Dej, reabilitată cu bani europeni

Data:

Parohia Reformată Dej a demarat în 2017 proiectul de reabilitare și de introducere în circuitul turistic a bisericii din municipiu. Proiectul a fost finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Lucrările au fost finalizate, iar biserica a fost inaugurată, ieri, în prezența ministrului Dezvoltării, Cseke Attila.

Obiectivul general al proiectului a fost creșterea atractivității turistice a Bisericii Reformate Dej, prin valorificarea potențialului acestuia, ca urmare a restaurării imobilului.

”Am vizitat astăzi, în județul Cluj, biserici restaurate, monumente istorice prețioase pentru comunitățile locale, atracții turistice ale județului și ale regiunii. Am redat comunității Biserica Reformată din Dej, pentru restaurarea căreia Ministerul Dezvoltării a asigurat o finanțare în valoare de 10 milioane de lei”, a declarat ministrul Cseke Attila.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István, a spus că a fost ”emoționant” să ia parte la momentul excepțional al inaugurării bisericii gotice reformate din Dej.

”Bisericile noastre să rămână si peste sute de ani, pline de viață, ca spații sacre unde comunitatea noastră se poate aduna oricând. Credința, la fel ca împreună, este esențială pentru viața comunităților. Felicitări realizatorilor, comunității locale!”, a transmis Vákár István.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 12 milioane de lei, dintre care 11,7 milioane finanțare nerambursabilă. POR 2014-2020 este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de autoritate de management, iar la nivel regional de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Profesorul criminal din Arad, Ferenc Bode, a fost prins în Oradea

Bone Ferenc, bărbatul de 43 de ani, suspect în uciderea Beatei Molnar, femeia de 30 de ani din Cluj dispărută de sâmbătă, a fost prins joi seara la Oradea. 

Festival cu produse alimentare inventate de studenţii clujeni: bere cu infuzie de fistic, ravioli molecular, ciocolată vegană

Peste 50 de produse alimentare din lucrări de licenţă ale studenţilor vor fi prezentate vineri la Festivalul alimentului 2022, organizat de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj, printre acestea numărându-se, de exemplu, ravioli molecular, bere cu infuzie de fistic şi vanilie, ciocolată vegană, biotrufe, îngheţată cu probiotice.