21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEÖsterreichisches Sprachdiplom Deutsch | 34 de elevi ai Colegiului Național „Decebal” din...

Österreichisches Sprachdiplom Deutsch | 34 de elevi ai Colegiului Național „Decebal” din Deva au primit astăzi atestatele de limba germană

Publicat în

spot_img
spot_img

34 de elevi ai Colegiului Național „Decebal” Deva au primit astăzi atestatele de limba germană, obţinute în urma promovării examenului Österreichisches Sprachdiplom Deutsch (ÖSD) în cadrul unei festivități care a avut loc la sala „Pro Arte” a unității de învățământ.

Diplomele care atestă aptitudinile şi cunoştințele de limbă germană au fost ȋnmânate elevilor care au participat la examenele din vara acestui an, iar nivelurile de limbă certificate sunt A2, B1, B2, C1. Segmentul de vârstă al elevilor decebalişti care au obținut acestă certificare este cuprins între 9 și 18 ani.

Examenul de certificare a fost organizată de European Examinations Centre (EEC) din București, în colaborare cu Colegiul Național „Decebal” din Deva, evaluarea candidaților fiind realizată de către evaluatori externi, certificați ÖSD.

”Numărul mare al elevilor certificați ȋn această sesiune, sunt o dovadă a abordării calitative și profesionale a studiului limbii germane în cadrul Colegiului „Decebalˮ. Elevii decebaliști care studiază limba germană la clasele bilingve sau cu predare în limba germană beneficiază și de certificarea DSD (das Deutsche Sprachdiplom). Merită spus că şcoala noastră oferă ambele certificări elevilor care studiază limba germană. Astfel, elevii sunt motivați să-și însușească limba germană, atât ca limbă maternă cât și ca limbă modernă. Diplomele sunt recunoscute internațional și permit elevilor care au promovat aceste examene, să studieze în Austria, Germania şi Elveţia.”, a declarat directorul Colegiului Național ”Decebal”, Marin Florin Ilieș.

Pe lângă cei 34 de elevi care și-au primit diplomele, au fost premiați și profesorii care s-au ocupat de pregătirea lor, dar și directorul Colegiului care a susținut mereu acest tip de activități.

Diplomele obținute astăzi pot să le ofere celor 34 de copii și adolescenți o şansă în plus și în găsirea unui loc de muncă, atunci când vor ieși de pe băncile școlii. De asemenea, atestatele oferă posibilitatea de a studia la facultăţile din România, cu profil de limbă germană sau cu predare în limba germană, fiind recunoscute drept examen de admitere.

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel