21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORA fost stabilit numele noii companii aeriene a Primăriei Oradea și a...

A fost stabilit numele noii companii aeriene a Primăriei Oradea și a CJ Bihor

Publicat în

spot_img
spot_img

Înființarea companiei aeriene locale, în urma parteneriatului dintre Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor, a intrat în linie dreaptă. Compania se va numi Air Oradea, iar astăzi, consilierii județeni și-au dat girul pentru înființarea acesteia. Mâine, proiectul de înființare a companiei va fi supus și votului consilierilor locali.

În luna august, primarul Oradiei, Florin Birta, și președintele CJ, Ilie Bolojan, au anunțat încheierea unui parteneriat între cele două instituții prin care urma să se înființeze compania aeriană. Astăzi, cei doi edili au dat o declaraţie comună, în care au venit cu informații concrete legate de acest aspect.

„Estimam că în cursul lunii septembrie această companie va fi înființată și suntem azi în situația în care în ședința Consiliului Județean din această după-amiază și în ședința Consiliului Local de mâine, pe masa consilierilor județeni și locali se va afla spre aprobare materialul de înființare a companiei aeriene. Am făcut săptămâna trecută inclusiv rezervarea de denumire, compania se va numi SC Air Oradea SA și va avea ca și capital social o sumă de aproximativ 3 milioane de euro. Ea va fi împărțită după cum urmează: 60% din capitalul social va fi deținut de municipiul Oradea, iar 40% de către Consiliul Județean”, a declarat primarul Florin Birta.

Cele două administrații și-au propus să asigure conectivitatea aeriană a județului atât cu Capitala, dar și cu alte țări europene.

Prin această companie aeriană, se urmăreşte dezvoltarea transportului aerian, atragerea investițiilor și a turiștilor în municipiu și în județul Bihor, a mai arătat primarul Florin Birta. Pentru înființarea acestei companii a fost realizat şi un business plan, care urmează să fie prezentat și pe baza căruia vor fi luate deciziile privind tipul de avioane cu care se va opera – Jet sau ATR cu elice, precum şi cea privind achiziționarea sau închirierea lor. „Cert este că, din primăvara anului viitor, vom avea un plan de zbor cu trei curse zilnice între Oradea și București, dus-întors, de luni până vineri, și două curse în week-end, sâmbătă și duminică, plus patru curse externe pe săptămână, cu care ne vom conecta la patru hub-uri internaționale, pe care le vom anunța într-un viitor apropiat”, a mai menționat primarul.

„Urmează ca în toamna acestui an să declanșăm procedura de licitație pentru închirierea echipajelor care vor opera pe aeronavele care vor zbura sub brandul Air Oradea. Acesta este un proiect strategic important pentru Oradea și pentru județul Bihor pentru că asigurând o conectivitate aeriană cu capitala țării noastre și cu câteva hub-uri europene, vom pune Oradea pe harta globală a dezvoltării în așa fel încât să fim mult mai atractivi pentru investiții în anii următori, pentru a oferi mai multe oportunități, salarii mai bune și o mai bună calitate a vieții”, a declarat președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel

Tezaur unic în Europa, descoperit de arheologi în Bihor

Tezaurul va fi prezentat în totalitate după ce se vor efectua determinări cronologice cu ajutorul metodei C14, analize ADN şi cercetări antropologice.

Prima premieră a noii stagiuni a teatrului ”Szigligeti” din Oradea, un omagiu adus scriitorului Tamási Áron la 125 de ani de la naştere

Teatrul ''Szigligeti'' din Oradea, prin cele trei trupe ale sale, Trupa Szigligeti, Ansamblul Nagyvárad şi Trupa Lilliput, pregăteşte o stagiune 2022 - 2023 cu producţii noi, marcând totodată şi aniversările legate de naşterea poetului Petőfi Sándor (200 de ani) şi a scriitorului ardelean Tamási Áron (125 de ani)