25.7 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIEBritanicii de la Endava anunță trecerea definitivă la sistemul de lucru hibrid

Britanicii de la Endava anunță trecerea definitivă la sistemul de lucru hibrid

Publicat în

spot_img
spot_img

Endava, compania de software britanică care are peste 8000 de angajați în întreaga lume și peste 3000 în România, anunță că va trece definitiv la sistemul de lucru hibrid. Compania a optat pentru acest model, nu doar ca răspuns la contextul sanitar actual, ci mai ales deoarece angajații săi au spus că preferă să aibă flexibilitate și să poată lucra fie de acasă, fie de la birou. Conform unui sondaj intern realizat de Endava 75% dintre colegii intervievați au declarat că preferă în acest moment să continue să lucreze de acasă, iar 47% au declarat că ar dori să aibă în continuare opțiunea de a lucra atât de acasă, cât și de la birou.

Compania a decis trecerea la sistemul de lucru hibrid, deoarece munca la distanță oferă flexibilitate angajaților, în timp ce posibilitatea de a lucra de la birou asigură colaborarea atât de necesară în cadrul echipelor.

Viitorul este hibrid, îmbinând lucrul de la distanță cu cel împreună la birou, oferim colegilor noștri flexibilitate și posibilitatea de a alege care este modul în care lucrează cel mai bine în fiecare zi”, spune David Churchill, Chief People Officer la Endava.

Potrivit unui studiu PWC publicat în luna martie a acestui an, 72% dintre oameni doresc să aibă atât opțiunea de a lucra de acasă, cât și de la birou (https://www.pwc.com/gx/en/issues/upskilling/hopes-and-fears.html). De asemenea, Microsoft, în studiul lor privind tendințele pe piața muncii, declară că majoritatea oamenilor ar dori să aibă opțiuni flexibile pentru munca de la distanță, în timp ce 67% dintre angajați doresc mai mult în colaborarea în persoană post-pandemie (https://www.microsoft.com/en-us/worklab/work-trend-index/hybrid-work). „Studiile globale, precum și propriile noastre cercetări, arată că lipsa interacțiunii sociale, care este o consecință a modelului de lucru de acasă, afectează modul în care învățăm, conducem echipe, inovăm sau performăm și de aceea continuăm să credem că munca în echipă este cea care produce cele mai bune rezultate”, a delcarat John Cotterell, CEO Endava.

În cadrul Endava, echipele de proiect sunt extrem de importante, mai ales că fiecare acționează cu extrem de multă independență, lucrează împreună și își asumă responsabilitățile împreună. Prin urmare, sistemul de muncă hibrid, permite echipelor să lucreze atât de acasă, dar să vină și la birou pentru activitățile comune, cum ar fi Ceremoniile Agile. În plus, angajații Endava vor putea veni la birou pentru programele de training, în programele de internship, workshopuri sau orice alte activități în care interacțiunea față în față este preferată. 

„Când a început pandemia, siguranța colegilor și clienților noștri a fost principala noastră prioritate. Dar știam că pe termen lung nu va fi suficient, deoarece pandemia, ca majoritatea celorlalte perturbări majore, a schimbat paradigma în multe afaceri. Credem că viitorul muncii este definit de flexibilitate – combinând beneficiile muncii de acasă pentru fiecare dintre noi cu nevoile de sincronizare și aliniere a echipei. De asemenea, analizele și cercetările noastre ne-au arătat că secretul succesului este într-un raport personalizat între cele două elemente. Fiecare echipă este diferită și are nevoi diferite. Acesta este fundamentul sistemului hibrid pe care-l propunem acum și vom continua să ne adaptăm pe măsură ce învățăm din experiențele recente”, a declarat Claudiu Constantinescu, Director Regional, Central Europe, Endava.

***

DESPRE ENDAVA

Endava este lider în furnizarea de servicii tehnologice de ultimă generație și își sprijină clienții în dezvoltarea propriilor organizații, prin utilizarea soluțiilor scalabile de Distributed Enterprise Agile. Endava colaborează cu clienții săi, integrându-se perfect cu echipele acestora, catalizând ideile și livrând soluții robuste.    

Compania ajută clienții să devină companii digitale bazate pe experiență, sprijinindu-i în călătoria lor de la generarea de idei la dezvoltarea și implementarea de produse, platforme și soluții. Clienții Endava activează în industriile de Plăți, Servicii Financiare, TMT (Tehnologie, Media si Telecom), Bunuri de Consum, Logistică și Medicală.

Endava avea 8,883 de angajați la data de 30 iunie 2021 în birourile sale din Australia, Austria, Danemarca, Germania, Irlanda, Olanda, Singapore, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și centrele de livrare din Uniunea Europeană: România, Bulgaria și Slovenia; Țările din Europa Centrală: Macedonia de Nord, Moldova, Serbia, Bosnia și Herțegovina; America Latină: Argentina, Columbia, Uruguay și Venezuela.

Articole recente

Grădiniţă construită cu sprijinul statului ungar, inaugurată în comuna Comandău

Grădiniţa construită de Biserica Romano-Catolică, cu un buget de ce a depășit 300.000 euro, are o clădire de 340 de metri pătraţi care poate găzdui două grupe de preşcolari, servind în acelaşi timp şi ca centru de agrement şi tabără de vară.

Accident de roller-coaster la Legoland. 34 de răniți, din care doi foarte grav

Din păcate, nu este primul incident într-un parc de distracții din Germania, sâmbăta trecută o femeie de 57 de ani pierzându-și viața după ce a căzut dintr-un roller coaster într-un parc de distracții din Klotten

Concerte de muzică clasică și o expoziție de instrumente muzicale, la Sound Craft Music&Art Festival de la Reghin

Asociaţia Artiştilor Lutieri din România a decis organizarea celei de-a doua ediţii a Sound...

Patru focare de COVID identificate în spitale din Timişoara şi Jimbolia

În spitalele din judeţul Timiș sunt 131 de bolnavi cu COVID-19 sau suspecţi

Mai multe articole de același fel