21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘCarantină de noapte în Timişoara, după ce rata de infectare a ajuns...

Carantină de noapte în Timişoara, după ce rata de infectare a ajuns la 8,5 la mie

Publicat în

spot_img
spot_img

Comitetul Judeţean pentru situaţii de Urgenţă Timiş a decis, joi, instituirea carantinei de noapte în Timişoara, după ce rata de infectare a ajuns la 8,5 la mie.

Municipiul Timişoara va intra sub incidenţa unor restricţii suplimentare, magazinele urmând să fie închise la ora 18:00 în toate zilele săptămânii, în baza unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), convocat, joi, de subprefectul Ovidiu Drăgănescu, după ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 a ajuns la 8,5 la mie în municipiu şi la 6,34 pe judeţ.

Municipiul Timişoara, alături de localităţile Giroc, Parţa, Remetea Mare şi Sânmihaiu Român, au fost trecute pe anexa 1, cu rata de infectare mai mare de 7,5 la mia de locuitori.

Unităţile administrativ-teritoriale (UAT) Becicherecu Mic, Coşteiu şi Giulvăz au fost trecute pe anexa 2, cu rata de infectare mai mare de 6 la mia de locuitori şi mai mică de 7,5.

UAT-urile Bârna, Boldur, Cărpiniş, Foeni, Ghilad, Jebel, Liebling, Ciacova, Pesac, Pişchia, Secaş, Topolovăţu Mare, Tormac, Belinţ, Sânnicolau Mare au fost trecute pe anexa 3, cu rata de infectare mai mare de 3 la mie şi mai mică de 6. UAT-urile Cenad şi Fibiş au fost trecute pe anexa 4, cu rata de infectare mai mare de 2, dar mai mică de 3, a anunţat Prefectura Timiş.

Măsurile adoptate joi de CJSU se vor aplica începând de vineri, 1 octombrie

“Totodată, în baza unei hotărâri a CJSU s-a aprobat suspendarea, până la 10 octombrie, a activităţii Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 22 din Timişoara şi, respectiv, suspendarea până la 11 octombrie a activităţii Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 33 din Timişoara, din cauza unor îmbolnăviri determinate de virusul SARS-CoV-2”, transmite Prefectura Timiş.

La rata de incidenţă de peste 7,5 la mie, între orele 20:00 şi 5:00 se instituie restricţii de circulaţie în fiecare zi a săptămânii, pentru persoanele nevaccinate, cu excepţia cazurilor bine întemeiate de deplasare. Activităţile de comerţ şi prestări servicii sunt permise între orele 5:00 şi 18:00.

La rata de infectare de peste 6 la mie se opreşte desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spaţii deschise întruniri de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor activităţile în baruri, cluburi şi discoteci.

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel