fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘCarantină de noapte în Timişoara, după ce rata de infectare a ajuns...

Carantină de noapte în Timişoara, după ce rata de infectare a ajuns la 8,5 la mie

Publicat în

spot_img
spot_img

Comitetul Judeţean pentru situaţii de Urgenţă Timiş a decis, joi, instituirea carantinei de noapte în Timişoara, după ce rata de infectare a ajuns la 8,5 la mie.

Municipiul Timişoara va intra sub incidenţa unor restricţii suplimentare, magazinele urmând să fie închise la ora 18:00 în toate zilele săptămânii, în baza unei hotărâri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), convocat, joi, de subprefectul Ovidiu Drăgănescu, după ce rata de infectare cu SARS-CoV-2 a ajuns la 8,5 la mie în municipiu şi la 6,34 pe judeţ.

Municipiul Timişoara, alături de localităţile Giroc, Parţa, Remetea Mare şi Sânmihaiu Român, au fost trecute pe anexa 1, cu rata de infectare mai mare de 7,5 la mia de locuitori.

Unităţile administrativ-teritoriale (UAT) Becicherecu Mic, Coşteiu şi Giulvăz au fost trecute pe anexa 2, cu rata de infectare mai mare de 6 la mia de locuitori şi mai mică de 7,5.

UAT-urile Bârna, Boldur, Cărpiniş, Foeni, Ghilad, Jebel, Liebling, Ciacova, Pesac, Pişchia, Secaş, Topolovăţu Mare, Tormac, Belinţ, Sânnicolau Mare au fost trecute pe anexa 3, cu rata de infectare mai mare de 3 la mie şi mai mică de 6. UAT-urile Cenad şi Fibiş au fost trecute pe anexa 4, cu rata de infectare mai mare de 2, dar mai mică de 3, a anunţat Prefectura Timiş.

Măsurile adoptate joi de CJSU se vor aplica începând de vineri, 1 octombrie

“Totodată, în baza unei hotărâri a CJSU s-a aprobat suspendarea, până la 10 octombrie, a activităţii Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 22 din Timişoara şi, respectiv, suspendarea până la 11 octombrie a activităţii Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 33 din Timişoara, din cauza unor îmbolnăviri determinate de virusul SARS-CoV-2”, transmite Prefectura Timiş.

La rata de incidenţă de peste 7,5 la mie, între orele 20:00 şi 5:00 se instituie restricţii de circulaţie în fiecare zi a săptămânii, pentru persoanele nevaccinate, cu excepţia cazurilor bine întemeiate de deplasare. Activităţile de comerţ şi prestări servicii sunt permise între orele 5:00 şi 18:00.

La rata de infectare de peste 6 la mie se opreşte desfăşurarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spaţii deschise întruniri de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise, activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor activităţile în baruri, cluburi şi discoteci.

Ioana Pop

Articole recente

Primăria Arad anunță prima acțiune de dezinsecţie din acest an

Primăria Municipiului Arad anunță cetățenii orașului că joi, 4 aprilie și vineri, 5 aprilie 2024 se vor desfășura activităţi de dezinsecţie pe domeniul public și privat al municipalității.

Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul e-Factura, extinsă până la 31 mai

De la implementarea sistemului RO e-Factura, Ministerul Finanţelor a avut numeroase discuţii şi întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru îmbunătăţirea platformei, iar prelungirea perioadei permite persoanelor impozabile să îşi continue adaptarea procedurilor/sistemelor la noile cerinţe, pentru a evita sancţiunile.

Spitalul din Rupea va fi modernizat, după 50 de ani de la construcție

Valoarea investiției este de 101.872.000 lei, iar durata de realizare a obiectivului este estimată la 28 de luni

CJ Maramureș a alocat un milion de lei, fonduri nerambursabile, pentru domeniul culturii

Fondul de un milion de lei a fost aprobat de consilierii judeţeni pentru finanţarea nerambursabilă a proiectelor în domeniul culturii

Mai multe articole de același fel