Târgurile de animale din orașele Aiud, Blaj, Teiuş şi comunele Cetatea de Baltă şi Jidvei au fost suspendate temporar, în urma apariţiei unui caz de pestă porcină africană (PPA) la porc domestic în localitatea Crăciunelu de Jos.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Potrivit Agerpres, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Alba au luat mai multe măsuri, printre care acţiuni de dezinfecţie, restricţionarea circulaţiei persoanelor şi animalelor în zona afectată, punerea sub supraveghere sanitar-veterinară a exploataţiei, declanşarea anchetei epizootice și informarea populaţiei privind măsurile generale de prevenire a îmbolnăvirilor la animale. De asemenea au fost stabilite zonele de protecţie şi supraveghere până la 30 de kilometri, unde trebuie respectate mai multe măsuri, cum ar fi menţinerea porcilor separat de celelalte animale domestice, fără să aibă posibilitatea să intre în contact cu animale sălbatice și interzicerea vânzării porcilor din exploataţiile populaţiei.

Vă reamintim, târgurile de animale din Alba au fost redeschise în vară, după o pauză de aproape trei ani generată de situaţia epizootică la nivel naţional, în contextul evoluţiei PPA. În târgurile care încă funcţionează se pot comercializa doar animale din speciile ecvidee, bovine, ovine şi caprine, provenite numai din exploataţii de pe raza judeţului, din zone nesupuse restricţiilor sanitare veterinare. Comercializarea animalelor aduse din alte arii este strict interzisă. 

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania