21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEAlin Nica anunță sancțiuni pentru lucrările ce nu vor fi gata la...

Alin Nica anunță sancțiuni pentru lucrările ce nu vor fi gata la timp

Publicat în

spot_img
spot_img

Președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica vrea ca lucrările ce se fac la drumul județean 592 Timișoara – Moșnița Nouă să fie gata la timp. Acesta a efectuat o vizită pe teren și a primit asigurări că termenul de finalizare va fi respectat. Politicianul a anunțat că orice întârziere va fi sancționată financiar.

”Pe acest șantier, deși în mare parte din timp constructorul a ținut ritmul, termenul de finalizare a lucrării a fost întârziat, motiv pentru care, unii cetățeni au început să creadă că este un proiect compromis. Am explicat clar constructorului că întârzierile care depășesc data de 15 octombrie 2021 vor genera penalități, însă, per ansamblu, trebuie spus că lucrurile nu sunt atât de negre și dramatice cum aleg să le privească sau să le povestească anumiți oameni”.

Potrivit președintelui CJ Timiș, multe probleme au fost cauzate de faptul că între momentul elaborării proiectului tehnic și execuția lucrărilor au trecut câțiva ani, timp în care zona s-a dezvoltat semnificativ, au apărut PUZ-uri și construcții noi care au generat modificări și cheltuieli neprevazute. Au fost necesare accese auto suplimentare, au fost identificate rețele de utilități fără proiectare și s-a căutat echilibrul între funcționalitate și estetică. Toate acestea au consumat timp și bani.

Am fost de neclintit de fiecare dată când am discutat despre termene și standarde de recepție, iar acum, atât de aproape de final, nu este corect să desconsiderăm o lucrare importantă, făcută cu un asfalt de foarte bună calitate și cu care nu vom avea probleme ani buni de acum încolo. În data de 15 octombrie mă aștept să văd lucrarea finalizată, cu tot cu detalii rezolvate, așa cum mi-a confirmat constructorul. Acesta a promis că va remedia și sesizările pe care i le-am transmis din partea cetățenilor. În ceea ce privește podețul aflat în lucru, pentru a asigura consolidarea lui, vor mai fi necesare alte 2 săptămâni, un timp care pare acum lung dar care asigură o investiție durabilă. De asemenea, pentru a evita o ștrangulare a traficului pe traseul drumului județean în punctul de întâlnire cu centura ocolitoare a municipiului Timișoara, solicit CNAIR și constructorului centurii să prioritizeze amenajarea sensului giratoriu prin care se va intra de pe centură pe DJ 592, iar până la realizarea acestuia, să lărgească la patru benzi intersecția de pe suprafața viitorului sens giratoriu”, a mai spus Alin Nica.

Lucrările pentru extinderea la patru benzi a DJ 592 care leagă Timișoara de Moșnița Nouă, de 4,1 km, au început în luna august a anului trecut. Acestea presupun amenajarea a cinci sensuri giratorii, a unei intersecții lărgite, piste de biciclete și trotuare pe ambele părți, alveole pentru stații de autobuz, iluminat stradal, platforme speciale pentru cântărirea autovehiculelor de mare tonaj și rigole pentru apa pluvială. 

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel