17.6 C
Cluj-Napoca

Cine este miliardarul român mort în accidentul de avion de la Milano

Publicat:

Omul de afaceri Dan Petrescu, alături de familia sa, erau în avionul prăbușit în urmă cu puțin timp la Milano. De altfel, se pare că miliardarul era chiar la manșă în momentul tragediei. Aeronava – un Pilatus PC-12 – este înregistrată în România și aparține omului de afaceri. Avionul a decolat de pe aeroportul milanez Linate cu destinaţia Olbia din Sardinia, sudul Italiei și s-a prăbuşit la câteva minute după decolare, după ora locală 13:00, la San Donato Milanese, o comună cu circa 30.000 de locuitori la sud-est de capitala Lombardiei, potrivit cotidianului milanez Corriere della Sera.

Avionul a luat foc după ce s-a izbit de o clădire de birouri goală în curs de renovare. Avionul ar fi avut probleme la motor la 4 kilometri după decolare, iar pilotul ar fi încercat să se întoarcă pe aeroportul din Milano. Un martor a declarat că unul din motoarele avionului era în flăcări, în momentul în care s-a prăbușit.

Unul dintre cei mai discreți miliardari

Plecat în Germania înainte de 1989, afaceristul Dan Petrescu s-a întors în România imediat după Revoluţie, iar partener în afaceri i-a fost celebrul Ion Ţiriac. De altfel, Țiriac a declarat public de multe ori că Dan Petrescu este cel mai bogat român.

Extrem de discret, Dan Petrescu a câştigat sume uriaşe din imobiliare. Zeci de supermarketuri din ţară sunt construite pe terenurile sale, iar lunar încasează milioane de euro din chirii. Aşa a ajuns la o avere care – potrivit estimărilor din piață – depășește cu mult trei miliarde de euro, fiind acum unul dintre cei mai bogați români.

Anca Surugiu, parteneră de afaceri a lui Dan Petrescu, este cea care coordona activitatea tuturor firmelor lui Dan Petrescu, fiind și cea care, cel mai probabil, se va ocupa de acum înainte de afacerile miliardarului mort.

Din aceeași categorie

spot_img

Articole recente

spot_img