fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BISTRIȚA NĂSĂUDProtocol de colaborare între MADR și Tașuleasa Social pentru dezvoltarea zonelor străbătute...

Protocol de colaborare între MADR și Tașuleasa Social pentru dezvoltarea zonelor străbătute de Via Transilvanica

Publicat în

spot_img
spot_img

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a semnat protocolul între MADR și Tașuleasa Social ce vizează dezvoltarea durabilă a zonelor străbătute de traseul Via Transilvanica. Evenimentul a avut loc în timpul vizitei de lucru a ministrului în județul Bistrița-Năsăud, în Campusul Tașuleasa Social.

În cadrul acestei acestei acțiuni, Președintele Asociației Tașuleasa Social, Alin Uhlmann Ușeriu, a realizat o prezentare a campusului și a pădurii pedagogice. Totodată, au fost prezentate cele mai importante proiecte desfășurate de organizația Tașuleasa Social, cu focus pe Via Transilvanica. De asemenea, evenimentul a cuprins susținerea unei conferințe de presă ce a vizat semnarea protocolului dintre MADR și Asociația Tașuleasa Social, protocol care privește dezvoltarea sustenabilă a zonei străbătute de Via Transilvanica.

Prin semnarea acestui protocol, părțile implicate își propun crearea cadrului instituțional pentru cooperarea, susținerea și schimbul reciproc de informații în vederea realizării, sprijinirii și susținerii de acțiuni/campanii de conștientizare și informare a cetățenilor în vederea promovării proiectului Via Transilvanica, alături de produsele înregistrate pe scheme de calitate europene sau naționale, respectiv „Produs Montan“, „Produs Tradițional“, denumirile de origine și indicațiile geografice protejate, produsele ecologice, precum și susținerea utilizării corespunzătoare, sustenabile și fără dificultăți, pe termen lung, a traseului tematic Via Transilvanica.

Scopul proiectului Via Transilvanica, căruia i se subscrie încheierea prezentului protocol, este de a pune în valoare patrimoniul cultural și natural al României, în beneficiul comunităților din zonele străbătute, al turismului românesc și al dezvoltării durabile, având efecte pozitive și de durată în dezvoltarea comunităților locale, creșterea ofertei de locuri de muncă, reducerea depopulării zonei montane.

Tășuleasa Social a construit în 2011 în parteneriat privat o Pădure Pedagogică care este folosită în cadrul proiectelor educaționale desfășurate de asociație cu tineri voluntari din toată țara. Pădurea Pedagogică se întinde pe o suprafață de trei hectare și conține 29 de elemente practice care îi ajută pe tineri să înțeleagă rolul apei curate în natură, relația apei cu oamenii și pădurea, dar și felul în care aceste trei elemente coexistă. Pădurea Pedagogică a primit vizita a peste 1000 de persoane în fiecare an, dintre aceștia aproximativ 80% fiind copii.

Pentru Asociația Tășuleasa Social, cele mai importante valori sunt voluntariatul, respectul pentru natură, educarea tinerilor prin exemple practice și dezvoltarea curajului civic în rândul tinerilor prin implicarea lor în probleme sociale și de mediu.

Adrian Meitner

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel