9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIETot ce trebuie să știți despre concursul pentru managerii educaționali

Tot ce trebuie să știți despre concursul pentru managerii educaționali

Publicat în

spot_img
spot_img

Miercuri, 15 septembrie 2021, a fost lansat mult așteptatul concurs pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației.

Peste 9.200 de dosare de candidatură au fost depuse pentru cele aproximativ 8.600 de funcţii vacante de director şi director adjunct în unităţi din învăţământul preuniversitar. Acestea  au fost verificate în perioada 27-29 septembrie, de către comisiile judeţene şi a municipiului Bucureşti la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-urile acestora.

Lista candidaţilor care au dosare conforme a fost afişată în 30 septembrie.

În data de 26.09.2021, ora 23.59, s-a încheiat etapa de înscriere în aplicaţia informatică a candidaţilor la concursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. Pentru cele 8.652 de funcţii vacante publicate la nivel naţional (6.231 funcţii de director şi 2.421 funcţii de director adjunct), au fost depuse un număr de 9.221 de dosare„, au declarat reprezentanții Ministerului Educaţiei.

Pentru eficientizarea și transparentizarea procesului de înscriere, va fi utilizată platforma https://concursdirectori.edu.ro, realizată cu sprijinul asociației CivicNet.

Acesta este un prim pas în procesul de digitalizare și profesionalizare a managementului unităților de învățământ de stat, astfel încât să se asigure stabilitatea, coerența și competența în procesul de conducere.

Până în data de 26 septembrie, ora 23:59, cei interesați să participe au avut posibilitatea de a-și crea cont, accesând https://concursdirectori.edu.ro.  

Termenul până la care candidații află rezultatele privind evaluarea dosarului atât prin intermediul listelor oficiale publicate, cât și prin intermediul unui email trimis din platformă, este 7 octombrie.

Desfășurarea probei scrise va avea loc în format fizic vineri, 15 octombrie 2021.

Rezultatele finale la proba scrisă vor fi afișate în data de 20 octombrie, urmând ca interviurile să se desfășoare în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie 2021.

Rezultatele finale ale concursului vor fi validate în data de 17 decembrie, urmând ca numirile în funcție să aibă loc începând cu 10 ianuarie 2022, debutul semestrului al doilea al anului școlar 2021-2022.

Candidații trebuie să obțină cel puțin nota 7 la fiecare probă (proba scrisă și proba de interviu).

Informații detaliate sunt publicate în  secțiunea specifică https://www.edu.ro/informatii_metodologie_concurs_directori, găzduită de site-ul Ministerului Educației.

LegisTm  vine în sprijinul candidaților și al comisiilor de concurs și  publică  actele normative pentru concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat- Bibliografie concurs directori scoli | LEGIStm.ro | Legislatie Online – iLegis | Management Dosare Instanta – JuristPRO si AvocatPRO | Distribuitor autorizat software C.T.C.E. Piatra Neamt

Bibliografia completă pentru concursul de directori – Vivid Education (vivid-edu.ro) https://vivid-edu.ro/2021/08/09/concurs-directori-2021-anexe-editabile-bibliografie-de-descarcat.

____

Juristul Ion NISTOR este licențiat al Facultății de Drept „I.C. Drăgan” din Lugoj și Absolvent al Institutului Militar de Geniu, Construcții și Căi Ferate ,,Panait Donici” din Rm. Vâlcea Experiență în domeniul consilierii juridice (unități școlare de nivel preuniversitar de stat și privat, asociații și fundații), experiență în administrația publică (consilier, expert, referent de specialitate), experiență în domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale.

jr. Ion Nistor

Juristul Ion NISTOR este licențiat al Facultății de Drept „I.C. Drăgan” din Lugoj și Absolvent al Institutului Militar de Geniu, Construcții și Căi Ferate ,,Panait Donici” din Rm. Vâlcea Experiență în domeniul consilierii juridice (unități școlare de nivel preuniversitar de stat și privat, asociații și fundații), experiență în administrația publică (consilier, expert, referent de specialitate), experiență în domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale. Citate preferate: ,,Un jurist este un ,,arhitect al structurilor sociale” - 1952, L.L. Fuller Contact: jr. Ion Nistor, e-mail: inistor@gmail.com; Tel: 0751.121.169

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel

Principele Nicolae al României, prezent la prima ceremonie de absolvire de la British International School of Timisoara

British International School of Timisoara, școala privată cu cea mai rapidă dezvoltare din partea de vest a țării, a marcat ieri cel mai important eveniment din scurta sa istorie – prima ceremonie de absolvire. Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României a ținut un discurs inspirațional pentru cei 33 de absolvenți.

Zece profesori și antrenori remarcabili din toată țara, premiați cu Premiul Mentor pentru excelență în educație

Premiul Mentor pentru excelență în educație se acordă anual, începând din 2010, profesorilor și antrenorilor care au descoperit tineri talentați și care au avut un rol important în evoluția profesională a discipolilor pe care i-au îndrumat în carieră.