Miercuri, 15 septembrie 2021, a fost lansat mult așteptatul concurs pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, conform calendarului aprobat de Ministerul Educației.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Peste 9.200 de dosare de candidatură au fost depuse pentru cele aproximativ 8.600 de funcţii vacante de director şi director adjunct în unităţi din învăţământul preuniversitar. Acestea  au fost verificate în perioada 27-29 septembrie, de către comisiile judeţene şi a municipiului Bucureşti la sediile inspectoratelor şcolare şi pe site-urile acestora.

Lista candidaţilor care au dosare conforme a fost afişată în 30 septembrie.

În data de 26.09.2021, ora 23.59, s-a încheiat etapa de înscriere în aplicaţia informatică a candidaţilor la concursul pentru ocuparea funcţiilor vacante de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat. Pentru cele 8.652 de funcţii vacante publicate la nivel naţional (6.231 funcţii de director şi 2.421 funcţii de director adjunct), au fost depuse un număr de 9.221 de dosare“, au declarat reprezentanții Ministerului Educaţiei.

Pentru eficientizarea și transparentizarea procesului de înscriere, va fi utilizată platforma https://concursdirectori.edu.ro, realizată cu sprijinul asociației CivicNet.

Acesta este un prim pas în procesul de digitalizare și profesionalizare a managementului unităților de învățământ de stat, astfel încât să se asigure stabilitatea, coerența și competența în procesul de conducere.

Până în data de 26 septembrie, ora 23:59, cei interesați să participe au avut posibilitatea de a-și crea cont, accesând https://concursdirectori.edu.ro.  

Termenul până la care candidații află rezultatele privind evaluarea dosarului atât prin intermediul listelor oficiale publicate, cât și prin intermediul unui email trimis din platformă, este 7 octombrie.

Desfășurarea probei scrise va avea loc în format fizic vineri, 15 octombrie 2021.

Rezultatele finale la proba scrisă vor fi afișate în data de 20 octombrie, urmând ca interviurile să se desfășoare în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie 2021.

Rezultatele finale ale concursului vor fi validate în data de 17 decembrie, urmând ca numirile în funcție să aibă loc începând cu 10 ianuarie 2022, debutul semestrului al doilea al anului școlar 2021-2022.

Candidații trebuie să obțină cel puțin nota 7 la fiecare probă (proba scrisă și proba de interviu).

Informații detaliate sunt publicate în  secțiunea specifică https://www.edu.ro/informatii_metodologie_concurs_directori, găzduită de site-ul Ministerului Educației.

LegisTm  vine în sprijinul candidaților și al comisiilor de concurs și  publică  actele normative pentru concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat- Bibliografie concurs directori scoli | LEGIStm.ro | Legislatie Online – iLegis | Management Dosare Instanta – JuristPRO si AvocatPRO | Distribuitor autorizat software C.T.C.E. Piatra Neamt

Bibliografia completă pentru concursul de directori – Vivid Education (vivid-edu.ro) https://vivid-edu.ro/2021/08/09/concurs-directori-2021-anexe-editabile-bibliografie-de-descarcat.

____

Juristul Ion NISTOR este licențiat al Facultății de Drept „I.C. Drăgan” din Lugoj și Absolvent al Institutului Militar de Geniu, Construcții și Căi Ferate ,,Panait Donici” din Rm. Vâlcea Experiență în domeniul consilierii juridice (unități școlare de nivel preuniversitar de stat și privat, asociații și fundații), experiență în administrația publică (consilier, expert, referent de specialitate), experiență în domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania