21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăSTIRI EXTERNEUngaria s-a oferit să ajute România în urma incendiului de la spitalul...

Ungaria s-a oferit să ajute România în urma incendiului de la spitalul din Constanţa

Publicat în

spot_img
spot_img

Ungaria este pregătită să ofere ajutor României în urma incendiului de la spitalul din Constanţa, a anunţat Péter Szijjártó, ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior.

În postarea pe care a publicat-o sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, şeful diplomaţiei ungare a scris că “deseori, un necaz este urmat de altul; din păcate, aşa s-a întâmplat şi la Constanţa, unde la spitalul de boli infecţioase a izbucnit un incendiu devastator, care a curmat vieţi”.

În România, epidemia de coronavirus face ca din ce în ce mai mulţi oameni să aibă nevoie de îngrijire medicală în spital, iar acum a mai avut loc şi această tragedie, a adăugat ministrul.

Péter Szijjártó a semnalat că i-a trimis o scrisoare ministrului român de externe, Bogdan Aurescu, în care a transmis
condoleanţe şi a oferit ajutorul Ungariei.

“Dacă este nevoie de preluarea unor pacienţi, sistemul sanitar din Ungaria are capacităţile necesare, astfel România se poate baza pe Ungaria”, a scris ministrul ungar de externe.

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel