Marți, 5 octombrie, a fost semnat contractul pentru lucrările de modernizare, extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Deva. Proiectul are în vedere recompartimentarea spațiilor existente, adaptarea instalațiilor interioare, realizarea de instalații noi pentru ventilații, extinderea UPU prin construirea unei clădiri cu parter și etaj dotată cu două ascensoare în exteriorul actualului spațiu. La parter vor funcționa spații de triaj, decontaminare, resuscitare, gipsare, operații, consultații, zonă de așteptare. La etaj vor fi amenajate un hol de legătură și spații de circulație.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Am încredere în seriozitatea constructorului, am încredere că va face o modernizare de calitate, chiar dacă ne dorim să lucreze mai repede și să scurteze puțin termenele, din cauza contextului pandemic în care ne aflăm, care pune o mare presiune pe Unitatea de Primiri Urgențe de la Deva” a declarat președintele Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor.

Termenul de realizare a modernizării și extinderii UPU Deva este de 15 luni de la data emiterii Ordinului de începere a lucrărilor.

Valoarea contractului de execuție se ridică la 7.757.597,80 lei (cu TVA inclus).

În paralel cu derularea lucrărilor de execuție, Consiliul Județean Hunedoara va demara procedurile în vederea încheierii contractului de furnizare pentru dotarea cu echipamente medicale și mobilier specific medical a UPU SJU Deva, o componentă separată a proiectului, în valoare de aproximativ 1.400.000 lei.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale, Operațiunea 8.2.B: Unități de primiri urgențe.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania