Consilierii județeni maramureșeni au aprobat marți Proiectul de Hotărâre care prevede acordarea schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității operatorilor aerieni, respectiv pentru dezvoltarea aeroportului prin stimularea companiilor aeriene să introducă zboruri externe, de linie, regulate.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Schema de ajutor de stat a Consiliului Județean Maramureș, în valoare de 1,2 milioane de euro, aprobată de Comisia Europeană săptămâna trecută, prevede acordarea unor subvenții de până la 800.000 de euro/întreprindere, accesibile pentru toate companiile aeriene interesate să opereze cel puțin două noi zboruri internaționale pe Aeroportul Internațional Maramureș.

Ajutorul se va aloca pe baza unei evaluări a numărului de destinații, a frecvenței zborurilor și a numărului estimat de pasageri atrași în primul an de operare. Schema de ajutor de stat a fost aprobată cu rolul de a sprijini activitatea acestor companii aeriene, precum și redresarea economică în contextul pandemiei de Covid-19.

Ne dorim să venim cu un sprijin pentru operatorii aerieni în așa fel încât să avem de pe Aeroportul Internațional Maramureș cel puțin trei zboruri externe, zboruri de linie, cu una, două frecvențe pe săptămână. Acesta este motivul pentru care am cuprins în bugetul pentru anul 2021 acești bani pentru aeroport” – Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș.

Oficialul a mai spus că această măsură va aduce un plus economic zonei, va dezvolta sistemul de transport și va contribui la revitalizarea și creșterea turismului în Maramureș.

Al doilea pas important pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Maramureș îl reprezintă realizarea unui nou terminal, proiect la care muncim și pe care îl vom finaliza până la sfârșitul anului 2023”, a mai precizat Ionel Bogdan, potrivit paginii oficiale a Consiliului Județean.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania