7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂAmbulanța pentru Monumente a câștigat premiul III la Best in Heritage Award

Ambulanța pentru Monumente a câștigat premiul III la Best in Heritage Award

Publicat în

spot_img
spot_img

Ambulanța pentru Monumente se află în top la Best in Heritage Award, competiția celor mai influente proiecte la nivel mondial din domeniul patrimoniului și al muzeelor. Competiția are loc anual, în Dubrovnik și este derulată în parteneriat cu ICOM și Europa Nostra.

„Best in Heritage Award ne anunță că împărțim locul 3 cu Stapferhaus, muzeul anului în Europa într-o competiție în care mai sunt premiate instituții prestigioase din domeniu precum Smithsonian Institution – cel mai mare muzeu din lume, The National Museum of Wales sau The United States Holocaust Memorial Museum”, au transmis cei de la Ambulanța pentru Monumente pe pagina lor de Facebook.

Ambulanța pentru Monumente este un proiect inițiat în 2016 de către Asociația Monumentum și dezvoltat de către o serie de organizații existente sau nou create din domeniul patrimoniului cu activitate independentă în mai multe regiuni ale României. Proiectul își propune să acționeze eficient în domeniul salvgardării patrimoniului imobil prin punerea în siguranță a unor obiective de patrimoniu importante aflate în stare avansată de degradare sau de precolaps. Acțiunile se realizează prin implicarea voluntarilor, meșterilor și comunitaților locale sub stricta supraveghere și îndrumare a specialiștilor din domeniul conservării și restaurării monumentelor istorice.

Foto: Ambulanța pentru Monumente – Banat, intervenție la Depozitul de cereale din Giera, județul Timiș

Ioana Pop

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel