21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂOrașul Cuvintelor, spectacol de teatru la Deva

Orașul Cuvintelor, spectacol de teatru la Deva

Publicat în

spot_img
spot_img

Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural Drăgan Muntean” Deva organizează, duminică, 10 octombrie, de la ora 18:00, spectacolul Orașul Cuvintelor, de Matei Vișniec, susținut de trupa de teatru Proscenium.

Spectacolul va avea loc în Sala Mare a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva.

Odată cu desfășurarea săptămânală a cursului intitulat „teatrul – ca disciplină de viață”, tinerii interpreți au construit un spectacol dedicat cuvântului, ca element primordial al comunicării și ca materie primă a actului scenic. Pornind de la textele semnate de Matei Vișniec, cuprinse în volumul „Cabaretul cuvintelor”, trupa de elevi condusă de regizorul Mihai Lungeanu a dat viață unui scenariu cu personaje-cuvinte, intitulat Orașul Cuvintelor.

Într-un spațiu locuit de poveștile cuvintelor alese spre interpretare, descoperim că noi înșine suntem atât cuvinte, cât și povești. Legăturile dintre noi sunt de fapt emoțiile, amintirile, visele, muzicile, dialogurile și meditațiile de fiecare zi. O șansă de a ne descoperi răspunsurile nerostite la întrebările neformulate, cu delicatețe sau cu profunzime, cu poftă de joc și cu maturitate culturală, într-un spectacol inedit, oferit de trupa de teatru Proscenium.

Participarea la eveniment este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Intrarea la eveniment se face pe bază de invitație, în limita locurilor disponibile.

Invitațiile se pot ridica de luni până vineri, între orele 09:00 – 16:00, de la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva.

Accesul este permis doar cu mască de protecție.

Minorii care au vârsta mai mică sau egală cu 12 ani sunt exceptați de la prezentarea documentelor.

Spectacolul se va desfășura cu respectarea măsurilor instituite la nivel național, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel