În urma  parteneriatului semnat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Centrul ”Sfântul Nectarie” a primit, în premieră, studenții care au în curriculă materia „îngrijiri paliative”. Astfel, tinerii de la Facultatea de Medicină – specializările medicină generală, asistenți medicali licențiați și balneo – fiziokinetoterapie, vor desfășura lucrările de laborator în cadrul Centrului „Sfântul Nectarie”.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

În prezent, dincolo de activitatea principală prin care instituția asistă pacienți cu boli cronice progresive în stadii avansate de boală, se desfășoară și o intensă activitate educațională. În cadrul Centrului se desfășoară cursuri de calificare pentru infirmieri, pentru asistenți medicali generaliști, de specializare în îngrijiri paliative pentru asistenți medicali și medici și, din această lună, stagii practice pentru studenții mediciniști.

Colaborarea cu Universitatea de Medicină și Farmacie «Iuliu Hațieganu» din Cluj-Napoca, condusă de doamna rector prof. univ. dr. Anca Buzoianu, ne onorează, dar ne și responsabilizează, întrucât un spital al Bisericii intră, din acest an universitar, în circuitul academic”, a precizat directorul Centrului, preotul Bogdan Chiorean.

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” Cluj-Napoca este un proiect medico-social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, inițiat în anul 2009 de Preasfințitul Părinte Episcop Vasile Flueraș. Inaugurat în anul 2012, reprezintă un proiect unic în această zonă a Transilvaniei și asistă anual peste 600 de pacienţi.

sursă: Ziarul Lumina

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania