9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI CLUJCentrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” a intrat în circuitul academic

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” a intrat în circuitul academic

Publicat în

spot_img
spot_img

În urma  parteneriatului semnat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Centrul ”Sfântul Nectarie” a primit, în premieră, studenții care au în curriculă materia „îngrijiri paliative”. Astfel, tinerii de la Facultatea de Medicină – specializările medicină generală, asistenți medicali licențiați și balneo – fiziokinetoterapie, vor desfășura lucrările de laborator în cadrul Centrului „Sfântul Nectarie”.

În prezent, dincolo de activitatea principală prin care instituția asistă pacienți cu boli cronice progresive în stadii avansate de boală, se desfășoară și o intensă activitate educațională. În cadrul Centrului se desfășoară cursuri de calificare pentru infirmieri, pentru asistenți medicali generaliști, de specializare în îngrijiri paliative pentru asistenți medicali și medici și, din această lună, stagii practice pentru studenții mediciniști.

Colaborarea cu Universitatea de Medicină și Farmacie «Iuliu Hațieganu» din Cluj-Napoca, condusă de doamna rector prof. univ. dr. Anca Buzoianu, ne onorează, dar ne și responsabilizează, întrucât un spital al Bisericii intră, din acest an universitar, în circuitul academic”, a precizat directorul Centrului, preotul Bogdan Chiorean.

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” Cluj-Napoca este un proiect medico-social al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, inițiat în anul 2009 de Preasfințitul Părinte Episcop Vasile Flueraș. Inaugurat în anul 2012, reprezintă un proiect unic în această zonă a Transilvaniei și asistă anual peste 600 de pacienţi.

sursă: Ziarul Lumina

Răzvan Idvorean

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel