Consilierii județeni timișeni caută soluții pentru a reduce numărul de accidente rutiere din regiune. Un exemplu este trecerea de pietoni supraînălțată din satul Sinersig, comuna Boldur, acolo unde, potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție, s-au produs în ultimii ani mai multe accidente soldate cu victime.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Trebuie să luăm măsuri concrete pe drumurile județene. Vision Zero este o strategie de eliminare a tuturor deceselor din trafic și a rănilor grave, implementată în mai multe țări, la nivel mondial. Totodată acestă strategie are rolul de a încuraja mobilitatea sigură și echitabilă pentru toți. Un prim pas a fost făcut prin amplasarea acestei treceri de pietoni supraînălțate în satul Sinersig, comuna Boldur – aceasta fiind trecerea de pietoni unde s-au pierdut cele mai multe vieți în ultimii ani. Vom continua să căutăm cele mai bune soluții care vor contribui la un trafic mult mai sigur în județul Timiș”, au anunțat aleșii județeni pe pagina oficială.

Reprezentanții autoritaților vor urmări în următoarele luni dacă trecerea de pietoni supraînălțată de la Sinersig se va dovedi eficientă. Aceștia sunt conștienți că trebuie luate și alte măsuri care să îmbunătățească și vizibilitatea pe căile rutiere.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania