Primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz, anunță că biroul de reabilitarecartiere istorice și monumente din Piața Traian este din nou deschis, după o perioadă în care fosta administrație îl închisese. Astfel, toți cei care au nevoie desprijin, ghidaj și consiliere pentru a accesa programul municipal de susținere a reabilitării clădirilor monument din Timișoara, pot veni să solicite, gratuit, consultanță specialiștilor de aici.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

”Locul pe care mulți timișoreni – proprietari de clădiri istorice – îl cunosc încă din perioada în care la Timișoara activa programul Guvernului Germaniei pentru revitalizarea cartierelor istorice, a început o nouă viață. Închis în urmă cu câțiva ani de fosta administrație, acum îl punem la dispoziția proprietarilor de apartamente în clădiri istorice pentru a fi sprijiniți, ghidați și consiliați pentru a accesa programul municipal de susținere a reabilitării clădirilor monument din Timișoara” a spus Dominic Fritz.

Din iunie, noul program de finanțare a lucrărilor de reabilitare a clădirilor istorice este funcțional. Acum, acestui program i se adaugă o nouă componentă, cea de consiliere și consultanță care se va desfășura gratuit cu sprijinul specialiștilor primăriei. Echipa este coordonată de arhitecta Roxana Pătrulescu, unul din specialiștii locali formați în cadrul programului de consultanță finanțat la Timișoara de Guvernul Germaniei și cu o mare experiență în domeniul reabilitării clădirilor de patrimoniu.

”Am împărtășit speranța ca locul să devină mai mult decât unul de consiliere și sprijin pentru proprietarii de clădiri istorice, să fie un spațiu pentru întâlniri și schimburi de idei cu cei care își doresc revitalizarea vechilor cartiere ale orașului.”, a mai spus primarul.

Cei care au nevoie de serviciile acestor specialiști, o pot face direct la Biroul reabilitare cartiere istorice și monumente situat pe strada Ștefan cel Mare nr. 2 din Timișoara. Sau îi pot contacta și la numerele de telefon 0752.224.171 și 0374.555.160, de luni până vineri, între orele 9:00 – 16:00 sau prin e-mail: reabilitare.monumente@primariatm.ro

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania