12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂCentrul Cultural Clujean ne propune pastila culturală pentru starea de bine

Centrul Cultural Clujean ne propune pastila culturală pentru starea de bine

Publicat în

spot_img
spot_img

Persoanele care au interacționat mai mult cu arta în primele luni ale pandemiei au avut mai puține stări negative, 64% dintre ei au afirmat că arta i-a ajutat să se simtă mai bine, iar consumul frecvent de artă a fost asociat cu o stare de spirit mai bună, semnificație și apreciere pentru frumos, conform unui studiu realizat de Centrul Cultural Clujean în 2020. 

În contextul actual al pandemiei care pune la încercare reziliența fiecăruia dintre noi, Centrul Cultural Clujean propune Pastila Culturală pentru starea de bine – un chestionar online care evaluează starea emoțională și oferă recomandări culturale personalizate. Platforma este în limba română și este accesibilă oricui, în mod gratuit.  

Recomandările selectate de echipa programului Academia Schimbării sunt adaptate stărilor emoționale ale participanților și includ muzică, literatură, film, arte vizuale, etc.

Cei care doresc să beneficieze de recomandările culturale pot completa chestionarul disponibil pe pagina https://cccluj.ro/pastilaculturala și primi pe email sugestiile personalizate. Programul include și o etapă de cercetare prin care Centrul Cultural Clujean urmărește să evalueze impactul participării culturale asupra stării de bine a participanților.

Pastila Culturală este o inițiativă a Centrului Cultural Clujean și face parte din proiectul european Art & Well-being, care explorează relația dintre artă, sănătate și starea de bine a indivizilor și comunităților. Proiectul este realizat în colaborare cu Clinica Universitară de Psihologie ”Babeș-Bolyai PsyTech”, Bookstory, TIFF Unlimited. 

Implementat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Europa Creativă, al Ministerului Culturii și Primăriei Cluj-Napoca.

Adrian Meitner

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel