21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂCentrul Cultural Clujean ne propune pastila culturală pentru starea de bine

Centrul Cultural Clujean ne propune pastila culturală pentru starea de bine

Publicat în

spot_img
spot_img

Persoanele care au interacționat mai mult cu arta în primele luni ale pandemiei au avut mai puține stări negative, 64% dintre ei au afirmat că arta i-a ajutat să se simtă mai bine, iar consumul frecvent de artă a fost asociat cu o stare de spirit mai bună, semnificație și apreciere pentru frumos, conform unui studiu realizat de Centrul Cultural Clujean în 2020. 

În contextul actual al pandemiei care pune la încercare reziliența fiecăruia dintre noi, Centrul Cultural Clujean propune Pastila Culturală pentru starea de bine – un chestionar online care evaluează starea emoțională și oferă recomandări culturale personalizate. Platforma este în limba română și este accesibilă oricui, în mod gratuit.  

Recomandările selectate de echipa programului Academia Schimbării sunt adaptate stărilor emoționale ale participanților și includ muzică, literatură, film, arte vizuale, etc.

Cei care doresc să beneficieze de recomandările culturale pot completa chestionarul disponibil pe pagina https://cccluj.ro/pastilaculturala și primi pe email sugestiile personalizate. Programul include și o etapă de cercetare prin care Centrul Cultural Clujean urmărește să evalueze impactul participării culturale asupra stării de bine a participanților.

Pastila Culturală este o inițiativă a Centrului Cultural Clujean și face parte din proiectul european Art & Well-being, care explorează relația dintre artă, sănătate și starea de bine a indivizilor și comunităților. Proiectul este realizat în colaborare cu Clinica Universitară de Psihologie ”Babeș-Bolyai PsyTech”, Bookstory, TIFF Unlimited. 

Implementat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Europa Creativă, al Ministerului Culturii și Primăriei Cluj-Napoca.

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel

Noapte de rugăciune la pelerinajul eparhial de la Mănăstirea Maicii Domnului din Cluj-Napoca, Sanctuar Arhiepiscopal Major

Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla și Preasfinţitul Părinte Claudiu invită şi în acest an credincioşii să continue tradiţia urmată de-a lungul generaţiilor în Biserica Română Unită şi în Eparhia de Cluj-Gherla, cea a pelerinajelor la sanctuarele mariane în Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.