fbpx
6.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂCentrul Cultural Clujean ne propune pastila culturală pentru starea de bine

Centrul Cultural Clujean ne propune pastila culturală pentru starea de bine

Publicat în

spot_img
spot_img

Persoanele care au interacționat mai mult cu arta în primele luni ale pandemiei au avut mai puține stări negative, 64% dintre ei au afirmat că arta i-a ajutat să se simtă mai bine, iar consumul frecvent de artă a fost asociat cu o stare de spirit mai bună, semnificație și apreciere pentru frumos, conform unui studiu realizat de Centrul Cultural Clujean în 2020. 

În contextul actual al pandemiei care pune la încercare reziliența fiecăruia dintre noi, Centrul Cultural Clujean propune Pastila Culturală pentru starea de bine – un chestionar online care evaluează starea emoțională și oferă recomandări culturale personalizate. Platforma este în limba română și este accesibilă oricui, în mod gratuit.  

Recomandările selectate de echipa programului Academia Schimbării sunt adaptate stărilor emoționale ale participanților și includ muzică, literatură, film, arte vizuale, etc.

Cei care doresc să beneficieze de recomandările culturale pot completa chestionarul disponibil pe pagina https://cccluj.ro/pastilaculturala și primi pe email sugestiile personalizate. Programul include și o etapă de cercetare prin care Centrul Cultural Clujean urmărește să evalueze impactul participării culturale asupra stării de bine a participanților.

Pastila Culturală este o inițiativă a Centrului Cultural Clujean și face parte din proiectul european Art & Well-being, care explorează relația dintre artă, sănătate și starea de bine a indivizilor și comunităților. Proiectul este realizat în colaborare cu Clinica Universitară de Psihologie ”Babeș-Bolyai PsyTech”, Bookstory, TIFF Unlimited. 

Implementat cu sprijinul Comisiei Europene prin programul Europa Creativă, al Ministerului Culturii și Primăriei Cluj-Napoca.

Adrian Meitner

Articole recente

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

”Dăm Click pe România” a inițiat înscrierile prin care școlile, liceele, grădinițele și asociațiile pot primi calculatoare

Dăm Click pe România este un proiect al asociației Ateliere Fără Frontiere prin care anual 4.000 de calculatoare recondiționate sunt donate către unitățile de învățământ care nu au echipamentele necesare de pe care elevii să poată învăța noțiune digitale de bază.

Rectorul UPET s-a înscris în PSD și candidează pentru Consiliul local Petroșani

Revenirea lui Sorin Radu în viața politică se întâmplă după mai bine de 4 ani în care rectorul a ales să se dedice în totalitate mediului academic

Mai multe articole de același fel