21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăEDUCAȚIEElevii ar putea rămâne fără ora de sport

Elevii ar putea rămâne fără ora de sport

Publicat în

spot_img
spot_img

Este cât se poate de clar faptul că e doar o chestiune de timp până când se va instala vremea nefavorabilă, ceea ce va duce la sistarea orelor de educație fizică în spații deschise. Din cauza ratei de infectare cu virusul Covid, acestea nu vor putea fi desfășurate în interior, astfel că ele ar putea fi înlocuite cu…Educație pentru viață. Și da, așa cum probabil știți deja este eterna și fascinanta materie despre care s-a tot vorbit și care cuprinde și un modul de…educație sexuală. Iată că până la urmă oamenii politici au găsit contextul în care să introducă această găselniță în orarul elevilor.

 Ordinul comun de ministru prevede în continuare posibilitatea derulării orelor de educaţie fizică în spaţii interioare, dacă rata de incidenţă în localitate este sub doi la mie. Peste doi la mie, doar în spaţii exterioare, fără masca de protecţie. Având în vedere şi condiţiile climatice, care sunt din ce în ce mai evidente, este clar că nu vor putea fi derulate orele de educaţie fizică în exterior, din cauza condiţiilor climatice nefavorabile. În acest sens, fiecare director de şcoală poate să suplinească aceste ore de educaţie fizică cu ore din disciplina Educaţie pentru viaţă, spre exemplu“, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu, citat de Agerpres.

Vă readucem în atenție a o declarație a politicianului, făcută în vara acestui an, în care spune că Ministerul Educației va promova această materie:

În România, ca de altfel în orice stat civilizat, programele scolare sunt atributul specialiștilor din Ministerul Educației. Legea educației naționale (LEN) prevede la art 65. alin. (4) că planurile cadru și programele școlare sunt elaborate de către organismele abilitate ale Ministerului Educației. Tot LEN, la art. 5 alin. (1), prevede ca, în domeniul educației, dispozițiile LEN prevalează asupra oricăror altor prevederi normative. În cazul unui conflict între acestea se aplică dispozițiile Legii educației naționale. Pe această bază legislativă, Ministerul Educației își asumă promovarea unei discipline obligatorii – ‘Educație pentru viață’, care să cuprindă, de la clasa a V-a până la clasa a XII-a, module obligatorii, adaptate vârstei elevilor“, a declarat ministrul citat de Ziare.com.

Potrivit acestuia, modulele obligatorii vizate sunt următoarele:

– Educație civică;

– Educație sanitară;

– Educație sexuală;

– Educație pentru alimentație sănătoasă;

– Educație pentru prim-ajutor;

– Educație juridică;

– Educație financiară;

– Educație rutieră;

– Educație civică.

Cîmpeanu a mai spus, potrivit aceleiași surse citate anterior, că în cazul în care parinții vor opta expres, în scris, pentru a-și retrage copiii de la modulul de educație sexuală, nota finală se va calcula în baza rezultatelor obținute la celelalte module.

Nu vreau să mă gândesc, într-o societate deja dezbinată, în ce prăpastie vor fi aruncate relațiile dintre elevi. Dar mai are cineva impresia că ”aleșii poporului” se gândesc la binele celor mulți?

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel