fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SATU MAREStație performantă de tratare termică și valorificare a nămolului, la Satu Mare

Stație performantă de tratare termică și valorificare a nămolului, la Satu Mare

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor și administratorul public, Maskulik Csaba au participat joi, 7 octombrie, la semnarea contractului prin care se va construi în municipiul Satu Mare o stație performantă de tratare termică și valorificare a nămolului.

Instalația urmează să fie amplasată în cadrul stației de epurare a apelor uzate, fiind un proiect important pentru întreg județul Satu Mare.

,,După 2016, Satu Mare a avut o viziune de dezvoltare care s-a bazat pe câteva direcţii: atragerea de investitori noi, o infrastructură de bună calitate, îmbunătăţirea serviciilor publice şi atragerea fondurilor europene. S-a menţinut un ritm bun de dezvoltare şi rezultatele se văd.

Atragerea de fonduri europene a fost o prioritate. În următorii 3 ani, din 10 lei cheltuiți de municipiul Satu Mare pe investiții, 7 lei provin din fonduri europene. Iar, APASERV SATU MARE, operatorul de apă la care municipiul Satu Mare e acționar majoritar, este un campion al fondurilor europene.

Semnăm azi un nou proiect finanțat din fonduri europene, care intră în implementare. Este un proiect foarte important, atât prin valoarea lui, 25 milioane de lei, dar mai ales pentru efectele benefice pentru sătmăreni. Această stație de tratare și valorificare a nămolului va contribui semnificativ la dezvoltarea activității derulate de APASERV SATU MARE, la îmbunătățirea condițiilor de sănătate și confort pentru cetățeni, precum și la reducerea poluării mediului înconjurător”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Prin instalația construită se urmărește uscarea întregii cantități de nămol generat la nivelul județului Satu Mare, în toate stațiile de epurare. Durata lucrărilor de construcție este estimată la 18 luni, iar executantul este firma Asos Proses Makina Sanayi Ve Ticaret Anonim Șirketi (Turcia).

Articole recente

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, discuţii la Munchen despre continuarea proiectelor finanţate de către Bavaria în țara noastră

Ovidiu Ganț a precizat că proiectele vizează atât minoritatea germană, cât şi copiii şi tinerii cu nevoi speciale, respectiv bolnavii de diabet şi hemofilie.  

Tánczos Barna, după înscrierea lipiţanilor în patrimoniul UNESCO: Este pentru prima dată când o rasă de cai şi tradiţiile de creştere a acestui animal...

În România, Romsilva operează două herghelii de rasă lipiţană în judeţul Braşov, la Sâmbăta de Jos, şi în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud

Prelevare de organe la Arad | Un pacient aflat în moarte cerebrală salvează vieți în România și în Croaţia

Deoarece pe teritoriul naţional nu au existat pacienţi compatibili, inima arădeanului va salva  viaţa unui pacient din Croaţia. 

Corifeii Marii Uniri, uitați de organizatori de 1 Decembrie | Nicio floare depusă la busturile lor

Busturile unioniştilor şi ale altor personalităţi marcante care au avut legătură cu actul Unirii de la 1 Decembrie 1918 aflate în preajma Sălii Unirii din Alba Iulia au fost omise de organizatorii manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României şi a împlinirii a 104 ani de la Marea Unire, precum şi de asociaţiile patriotice, astfel încât nicio floare nu a fost depusă la soclul acestora.

Mai multe articole de același fel