7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SATU MAREStație performantă de tratare termică și valorificare a nămolului, la Satu Mare

Stație performantă de tratare termică și valorificare a nămolului, la Satu Mare

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor și administratorul public, Maskulik Csaba au participat joi, 7 octombrie, la semnarea contractului prin care se va construi în municipiul Satu Mare o stație performantă de tratare termică și valorificare a nămolului.

Instalația urmează să fie amplasată în cadrul stației de epurare a apelor uzate, fiind un proiect important pentru întreg județul Satu Mare.

,,După 2016, Satu Mare a avut o viziune de dezvoltare care s-a bazat pe câteva direcţii: atragerea de investitori noi, o infrastructură de bună calitate, îmbunătăţirea serviciilor publice şi atragerea fondurilor europene. S-a menţinut un ritm bun de dezvoltare şi rezultatele se văd.

Atragerea de fonduri europene a fost o prioritate. În următorii 3 ani, din 10 lei cheltuiți de municipiul Satu Mare pe investiții, 7 lei provin din fonduri europene. Iar, APASERV SATU MARE, operatorul de apă la care municipiul Satu Mare e acționar majoritar, este un campion al fondurilor europene.

Semnăm azi un nou proiect finanțat din fonduri europene, care intră în implementare. Este un proiect foarte important, atât prin valoarea lui, 25 milioane de lei, dar mai ales pentru efectele benefice pentru sătmăreni. Această stație de tratare și valorificare a nămolului va contribui semnificativ la dezvoltarea activității derulate de APASERV SATU MARE, la îmbunătățirea condițiilor de sănătate și confort pentru cetățeni, precum și la reducerea poluării mediului înconjurător”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Prin instalația construită se urmărește uscarea întregii cantități de nămol generat la nivelul județului Satu Mare, în toate stațiile de epurare. Durata lucrărilor de construcție este estimată la 18 luni, iar executantul este firma Asos Proses Makina Sanayi Ve Ticaret Anonim Șirketi (Turcia).

Adrian Meitner

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel