fbpx
5.6 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SATU MAREStație performantă de tratare termică și valorificare a nămolului, la Satu Mare

Stație performantă de tratare termică și valorificare a nămolului, la Satu Mare

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor și administratorul public, Maskulik Csaba au participat joi, 7 octombrie, la semnarea contractului prin care se va construi în municipiul Satu Mare o stație performantă de tratare termică și valorificare a nămolului.

Instalația urmează să fie amplasată în cadrul stației de epurare a apelor uzate, fiind un proiect important pentru întreg județul Satu Mare.

,,După 2016, Satu Mare a avut o viziune de dezvoltare care s-a bazat pe câteva direcţii: atragerea de investitori noi, o infrastructură de bună calitate, îmbunătăţirea serviciilor publice şi atragerea fondurilor europene. S-a menţinut un ritm bun de dezvoltare şi rezultatele se văd.

Atragerea de fonduri europene a fost o prioritate. În următorii 3 ani, din 10 lei cheltuiți de municipiul Satu Mare pe investiții, 7 lei provin din fonduri europene. Iar, APASERV SATU MARE, operatorul de apă la care municipiul Satu Mare e acționar majoritar, este un campion al fondurilor europene.

Semnăm azi un nou proiect finanțat din fonduri europene, care intră în implementare. Este un proiect foarte important, atât prin valoarea lui, 25 milioane de lei, dar mai ales pentru efectele benefice pentru sătmăreni. Această stație de tratare și valorificare a nămolului va contribui semnificativ la dezvoltarea activității derulate de APASERV SATU MARE, la îmbunătățirea condițiilor de sănătate și confort pentru cetățeni, precum și la reducerea poluării mediului înconjurător”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Prin instalația construită se urmărește uscarea întregii cantități de nămol generat la nivelul județului Satu Mare, în toate stațiile de epurare. Durata lucrărilor de construcție este estimată la 18 luni, iar executantul este firma Asos Proses Makina Sanayi Ve Ticaret Anonim Șirketi (Turcia).

Adrian Meitner

Articole recente

Corvinul Hunedoara s-a calificat în finala Cupei României

Finala Cupei României va avea loc pe 15 mai, la Sibiu.

O tânără din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional „Ilie Micu” de la Sibiu

Gabriela Silvia Vişinescu de la Şcoala Populară de Arte din Piteşti a câştigat Marele Premiu al Festivalului Concurs Naţional de Interpretare Vocală "Ilie Micu" din Sibiu, secţiunea Muzică uşoară, care a avut loc la Sala Thalia.

Festivalul ”Săptămâna Haferland” va avea loc între 8 şi 11 august, în zece sate din Ţara Ovăzului

Tema ediţiei din acest an a festivalului este "Istorie, tradiţie şi cultură. Ieri şi azi în Haferland".

”Dăm Click pe România” a inițiat înscrierile prin care școlile, liceele, grădinițele și asociațiile pot primi calculatoare

Dăm Click pe România este un proiect al asociației Ateliere Fără Frontiere prin care anual 4.000 de calculatoare recondiționate sunt donate către unitățile de învățământ care nu au echipamentele necesare de pe care elevii să poată învăța noțiune digitale de bază.

Mai multe articole de același fel

Amenda aplicată pentru inscripţia de pe statuia Kölcsey din Carei a fost anulată în primă instanţă

Primăria Carei a fost amendată de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Satu Mare, la sfârşitul lunii aprilie a anului trecut, la două săptămâni după dezvelirea statuii poetului care a scris versurile imnului maghiar, pe motiv că pe monument se aflau numai inscripţii în limba maghiară

Râul Crasna, poluat cu dejecţii de la o fermă de bovine

Angajaţii de la Sistemele de Gospodărire a Apelor Sălaj şi Satu Mare au început verificări după ce s-a sesizat că, în zona localităţii Giorocuţa, apa râului Crasna prezenta modificări vizuale şi olfactive