17.6 C
Cluj-Napoca

Victorie pentru naționala feminină de handbal a României

Publicat:

Miercuri, naţionala feminină de handbal a României a învins reprezentativa Insulelor Feroe cu scorul de 26-19, în Grupa a 2-a a preliminariilor Campionatului European.

Meciul disputat la Mioveni a fost controlat de tricolore de la un capăt la altul, însă au avut o sincopă în finalul primei reprize, când oaspetele s-au apropiat la un singur gol, 15-14, după ce au punctat de trei ori consecutiv. În repriza a doua, echipa antrenată de Adrian Vasile s-a desprins decisiv, pe fondul căderii fizice a feroezelor, obținând numărul maxim de puncte din această întâlnire.

Pentru echipa României au marcat Crina Pintea 9 goluri, Bianca Bazaliu 6, Andreea Rotaru 3, Sonia Seraficeanu 3, Alina Ilie 2, Nicoleta Dincă 1, Bianca Tiron Harabagiu 1, Alexandra Subţirică Iovănescu 1.

Golurile insularelor au fost reuşite de Turid Arge Samuelsen 4, Jana Mittun 4, Pernille Brandenborg 3, Nina Katrina Johansen 2, Marianna Geirsdottir Eystberg 1, Suna Krossteig Hansen 1, Maria Halsdottir Weyhe 4.

Joi, la Horsens, se vor înfrunta, în aceeaşi grupă, Danemarca şi Austria.

România va juca următorul meci pe 10 octombrie, în deplasare, cu Austria. Primele două clasate se califică la turneul final, care va fi găzduit de Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru, în noiembrie 2022.

sursă: Agerpres

Din aceeași categorie

spot_img

Articole recente

spot_img