7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI SĂLAJAngajații CJ Sălaj au plantat 1000 de puieți de stejar

Angajații CJ Sălaj au plantat 1000 de puieți de stejar

Publicat în

spot_img
spot_img

Consiliul Județean Sălaj a organizat vineri, 8 octombrie, în parteneriat cu Direcția Silvică Sălaj, o acțiune de de plantare de puieți în Pădurea Panic. La eveniment au participat președintele Dinu Iancu-Sălăjanu, vicepreședintele Szilágyi Róbert István, administratorul public al județului, Marian-Paul Maghiu, precum și câteva zeci de angajați ai instituției, aceștia reușind să planteze 1.000 de puieți de stejar.

„Protejarea mediului înconjurător constituie obligaţia şi responsabilitatea tuturor, de la autorități publice, la companii și cetățeni. Este o datorie pe care fiecare dintre noi o are față de natură și față de generațiile viitoare. Prin acțiunea ecologică de astăzi ne dorim să contribuim la creșterea suprafeței împădurite din județ, la îmbunătățirea calității aerului, la susținerea unui mediu curat și verde și, de ce nu, să lansăm un îndemn către comunitate pentru a planta mai mult, a îngriji și iubi natura. Mă bucur că angajații Consiliului Județean Sălaj s-au alăturat acestei inițiative și le mulțumesc pentru implicare. Mulțumiri se cuvin și angajaților Direcției Silvice, care ne-au pus la dispoziție puieții și ne-au oferit suportul tehnic. Aștept cu nerăbdare momentul în care puieții plantați astăzi se vor transforma în stejari falnici”, a afirmat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

Evenimentul a fost organizat cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, toți participanții fiind persoane vaccinate împotriva COVID-19.

Direcția Silvică Sălaj administrează 65.000 de hectare de pădure, din care 26.000 de hectare reprezintă pădure proprietate publică a statului. În cadrul campaniei de împăduriri din primăvara acestui an, în județ au fost plantați peste 80.000 de puieți, pe o suprafață totală de 16,5 hectare, la care se adaugă peste 60 de hectare regenerate natural.

Adrian Meitner

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel