9.7 C
Cluj-Napoca
AcasăAUTOSTRĂZILE LA CONTROLAsociaţia Pro Infrastructura afirmă că un lot de 4,5 kilometri din Autostrada...

Asociaţia Pro Infrastructura afirmă că un lot de 4,5 kilometri din Autostrada Transilvania ar putea fi finalizat în decembrie

Publicat în

spot_img
spot_img

Asociaţia Pro Infrastructura afirmă că un lot de 4,5 kilometri din Autostrada Transilvania plus un drum de legătură, de aceeaşi lungime, la sud de Târgu Mureş ar putea fi finalizat cel mai probabil în decembrie, înainte de termenul contractual, fiind construit într-un an şi jumătate. „Trăim în ţara unde autostrăzile se execută în 7 ani (…), ori contractele sunt reziliate poate chiar de trei ori (…) ori reziliate abuziv (…). Aşadar, putem spune că acest proiect este un succes relativ”, consideră reprezentanţii Asociaţiei, care cer CNAIR „să repete lecţiile bune învăţate din acest proiect”.

Asociaţia Pro Infrastructura a afirmat, referitor la lotul de 4,5 kilometri din Autostrada Transilvania plus 4,5 de drum de legătură, cu două benzi pe sens, la sud de Târgu Mureş, că poate fi finalizat „fără probleme” de constructorul austriac Strabag, în acest an, probabil în luna decembrie, înainte de termenul contractual care este extins până în primăvara anului viitor.

Reprezentanţii Asociaţiei au menţionat că, din cauza lungimii mici, „ciotul nu rezolvă decât probleme de trafic locale, însă el este foarte important din alt punct de vedere: a fost construit practic într-un an şi jumătate”.

„Trăim în ţara unde autostrăzile se execută în 7 ani (A10 Sebeş-Turda 1 şi 2), ori contractele sunt reziliate poate chiar de trei ori (A3 Chiribiş-Biharia), ori reziliate abuziv (A1 Lugoj-Deva 2 unde fostul ministru Cuc şi fostul director CNAIR Ştefan Ioniţă sunt direct responsabili pentru despăgubirea de 236 milioane de lei plătită de români). Aşadar, putem spune că acest proiect este un succes relativ, primul constructor după era Bechtel renunţând după ce CNAIR a întârziat nepermis rezolvarea birocraţiei”, au arătat aceştia.

Conform sursei citate, în momentul semnării actualului contract de execuţie întreg traseul era expropriat, avizele şi acordurile necesare erau fost obţinute şi a existat autorizaţie de construire valabilă. „Nu am avut parte de ridicolele „surprize neidentificate” pe traseu: cimitire, fabrici sau lilieci”, au adăugat reprezentanţii Asociaţiei.

Ei au solicitat oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere „să repete lecţiile bune învăţate din acest proiect pe toate autostrăzile viitoare şi în special pe Autostrada A7 Ploieşti-Siret, acolo unde viitorii antreprenori doar vor executa lucrările, proiectul tehnic fiind livrat de CNAIR la licitaţie”.

Ioana Pop

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel

CNAIR: Trei oferte pentru proiectarea şi execuţia Nodului Rutier Românaşi

Prin realizarea Nodului Rutier Românaşi va fi îmbunătăţit nivelul de confort al utilizatorilor întrucât se va asigura descărcarea traficului de pe autostrada Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, secţiunea 3B Mihăieşti - Suplacu de Barcău, subsecţiunea 3B2 Zimbor - Poarta Sălajului, până la finalizarea subsecţiunii 3B3 Poarta Sălajului - Zalău.