Astăzi au început lucrările pentru construirea unei noi creşe în municipiul Hunedoara. Aceasta va fi amplasată în curtea fostei Şcoli Generale nr. 1, cu acces dinspre b-dul Corvin şi dinspre strada Poştei și va avea o capacitate de 60 de locuri.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Creșa va fi ridicată după cele mai noi standarde europene în domeniu și va fi amplasată pe un teren de 3.000 de mp. Unitatea va avea subsol parţial, parter şi un etaj parţial cu o terasă generoasă. Suprafaţa utilă a creşei va fi de 1.400 de metri pătraţi şi va fi împărţită în săli pentru 6 grupe de copii, dormitoare, spaţii de masă, băi cu spaţii pentru schimbatul scutecelor, vestiare, spaţii de depozitare, sală pentru alăptare, cabinet medical şi toate celelalte facilităţi de care este nevoie într-o astfel de unitate.

Nici curtea nu va fi neglijată. Aceasta va cuprinde spaţii de joacă, arbori şi zone verzi. Valoarea investiţiei este de aproximativ 1,2 milioane de euro, iar cea mai mare parte a sumei a fost obţinută prin PNDL II. Va fi prima unitate de învăţământ construită în Hunedoara din 1990 încoace.

„Încă din primul meu mandat m-am angajat la construirea unei creşe noi în oraş, mai ales că singura creşă care mai funcţionează este găzduită de o clădire veche, ridicată în 1954, pe care, bineînţeles, Primăria a făcut şi face permanent eforturi pentru a o menţine în condiţii de funcţionare mulţumitoare. Capacitatea actualei creşe este de doar 60 de locuri, însă, în ultimii ani, numărul solicitărilor este de două ori mai mare. Sper că tot ce-a fost greu în acest demers a trecut, iar lucrările efective se vor desfăşura fără probleme majore, astfel încât, peste doi ani să putem inaugura o creşă nouă, la standarde europene, în Hunedoara”, spune primarul municipiului, Dan Bobouţanu.

Acesta este cel de-al 41-lea şantier important deschis în acest an de Primăria Hunedoara, dacă luăm în calcul toate lucrările de investiţii derulate în oraş, de la modernizări stradale până la reabilitări de unităţi şcolare sau eficientizări energetice de blocuri.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.