Un recital dedicat publicului nevăzător va deschide, sâmbătă, 9 octombrie, la Braşov, cea de-a doua ediţie a “Unseen. Concert in the Dark”. Acesta este singurul eveniment de muzică clasică ce are loc în întuneric deplin.

Recitalul va fi susţinut de violoncelistul de origine rusă Makcim Fernandez Samodaiev şi pianista Monica Florescu, ambii artişti concertişti ai Filarmonicii de Stat Sibiu, iar programul cuprinde lucrări de Bach, Vivaldi, D Scarlatti şi Maria Theresia von Paradis.

Faptul că stingem lumina este un gest simbolic la care recurgem ca să fim cu toţii la unison, atât publicul nevăzător, cât şi noi, artiştii şi organizatorii evenimentului, pentru a ne bucura împreună. Muzica va fi liantul dintre noi, dar şi punctul de plecare pentru o discuţie cu publicul şi artiştii de după concert, prin care dorim să descoperim şi să aducem la lumină poveştile persoanelor nevăzătoare, cum experimentează şi simt lumea, cum îşi formează amintiri, ce şi cum îşi imaginează în timp ce ascultă muzică şi multe alte experienţe pe care probabil că nu ni le-am imaginat vreodată şi despre care cred că pot fi o sursă de inspiraţie pentru mulţi dintre noi“, a declarat Cristina Bobe, autor al conceptului Unseen, citată de Agerpres.

Evenimentul din 9 octombrie va avea loc la Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania şi este organizat în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor Braşov.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

credit foto: ArtGrafica / Unseen Concert in the dark

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania