Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe vor înfiinţa un cartier de locuinţe pentru tineri pe terenul unei foste ferme avicole aflată la ieşirea din municipiu spre Ilieni, care se va întinde pe o suprafaţă de aproape 7 hectare, a declarat primarul Antal Árpád.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Proiectul face parte dintr-un plan de dezvoltare mult mai amplu al Primăriei, care mai prevede construirea de locuinţe ANL, de case pentru tineri specialişti şi locuinţe sociale pentru persoane dezavantajate.

„Vom construi 50 de locuinţe sociale în zona Orko cu fonduri europene, construim locuinţe ANL pentru tineri, vom începe anul viitor construirea de locuinţe înşiruite pentru tineri specialişti şi dorim să construim tot cu ajutorul fondurilor europene, pe strada Jokai Mor, un cartier pentru tineri, în locul fostei ferme de păsări pe care am achiziţionat-o în decembrie anul trecut. Este un proiect care va începe cu partea de demolare şi de curăţare a terenurilor, aici ne vom folosi de oportunităţile de a atrage fonduri europene, urmând ca structura şi restul să fie făcute din banii municipalităţii. Este foarte important să nu amestecăm aceste proiecte, deci, pe de o parte, vorbim de locuinţe ANL pentru tineri, vorbim de locuinţe pentru tineri specialişti, vorbim de locuinţe pentru tineri şi în zona Orko vorbim de locuinţe sociale”, a declarat Antal Árpád.

Potrivit acestuia, pentru tinerii specialişti vor fi construite 35 de case la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe spre staţiunea Şugaş Băi, iar numărul locuinţelor ce vor fi ridicate în noul cartier din zona Jokai Mor va fi stabilit după elaborarea Planului Urbanistic Zonal, care este în curs de realizare.

„Vom avem 35 de case înşiruite pentru tineri specialişti (…), pe ANL avem acum pe strada Viitorului un proiect care va fi finanţat, dar urmează să identificăm alte zone şi să facem Planurile Urbanistice Zonale pentru a putea construi noi blocuri de locuinţe (…) Nu dorim să construim blocuri cu multe etaje, nu ne plac blocurile tip care sunt la fel de la Constanţa până în Baia Mare, dar acum şi ANL a devenit un pic mai flexibil şi sunt mai multe posibilităţi de a construi inclusiv blocuri P+3, de exemplu, deci să nu aibă un regim de înălţime foarte mare şi care au şi un aspect mai apropiat de tipul de construcţii din zona noastră. În zona Jokai More este în curs de elaborare PUZ-ul, când se va finaliza vom putea spune exact numărul de parcele care se va forma acolo, pentru că, practic, vorbim de un cartier pe aproximativ şapte hectare, cel puţin, unde va trebui să avem de la creşă până la parc şi dorim să oferim şi servicii tinerilor. Deci, vrem să fie un cartier verde, un cartier modern”, a mai spus primarul Antal Arpad.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.