21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI COVASNAPrimăria Sfântu Gheorghe va înfiinţa un cartier de locuinţe pentru tineri pe...

Primăria Sfântu Gheorghe va înfiinţa un cartier de locuinţe pentru tineri pe terenul unei foste ferme avicole

Publicat în

spot_img
spot_img

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe vor înfiinţa un cartier de locuinţe pentru tineri pe terenul unei foste ferme avicole aflată la ieşirea din municipiu spre Ilieni, care se va întinde pe o suprafaţă de aproape 7 hectare, a declarat primarul Antal Árpád.

Proiectul face parte dintr-un plan de dezvoltare mult mai amplu al Primăriei, care mai prevede construirea de locuinţe ANL, de case pentru tineri specialişti şi locuinţe sociale pentru persoane dezavantajate.

„Vom construi 50 de locuinţe sociale în zona Orko cu fonduri europene, construim locuinţe ANL pentru tineri, vom începe anul viitor construirea de locuinţe înşiruite pentru tineri specialişti şi dorim să construim tot cu ajutorul fondurilor europene, pe strada Jokai Mor, un cartier pentru tineri, în locul fostei ferme de păsări pe care am achiziţionat-o în decembrie anul trecut. Este un proiect care va începe cu partea de demolare şi de curăţare a terenurilor, aici ne vom folosi de oportunităţile de a atrage fonduri europene, urmând ca structura şi restul să fie făcute din banii municipalităţii. Este foarte important să nu amestecăm aceste proiecte, deci, pe de o parte, vorbim de locuinţe ANL pentru tineri, vorbim de locuinţe pentru tineri specialişti, vorbim de locuinţe pentru tineri şi în zona Orko vorbim de locuinţe sociale”, a declarat Antal Árpád.

Potrivit acestuia, pentru tinerii specialişti vor fi construite 35 de case la ieşirea din municipiul Sfântu Gheorghe spre staţiunea Şugaş Băi, iar numărul locuinţelor ce vor fi ridicate în noul cartier din zona Jokai Mor va fi stabilit după elaborarea Planului Urbanistic Zonal, care este în curs de realizare.

„Vom avem 35 de case înşiruite pentru tineri specialişti (…), pe ANL avem acum pe strada Viitorului un proiect care va fi finanţat, dar urmează să identificăm alte zone şi să facem Planurile Urbanistice Zonale pentru a putea construi noi blocuri de locuinţe (…) Nu dorim să construim blocuri cu multe etaje, nu ne plac blocurile tip care sunt la fel de la Constanţa până în Baia Mare, dar acum şi ANL a devenit un pic mai flexibil şi sunt mai multe posibilităţi de a construi inclusiv blocuri P+3, de exemplu, deci să nu aibă un regim de înălţime foarte mare şi care au şi un aspect mai apropiat de tipul de construcţii din zona noastră. În zona Jokai More este în curs de elaborare PUZ-ul, când se va finaliza vom putea spune exact numărul de parcele care se va forma acolo, pentru că, practic, vorbim de un cartier pe aproximativ şapte hectare, cel puţin, unde va trebui să avem de la creşă până la parc şi dorim să oferim şi servicii tinerilor. Deci, vrem să fie un cartier verde, un cartier modern”, a mai spus primarul Antal Arpad.

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel

Încă o grădiniță renovată cu sprijin de la Budapesta a fost inaugurată în Ținutul Secuiesc

Primarul Csaba Bács a spus că, iniţial, atunci când s-a făcut studiul de fezabilitate al lucrării, s-a încercat obţinerea unor fonduri UE pentru renovare. Proiectul a primit aviz favorabil dar bani nu s-au mai primit. Ulterior au încercat să obţină fonduri de la Ministerul Dezvoltării din România, dar nici această încercare nu a avut succes. După acest moment s-a apelat la Guvernul Ungariei, care a avut un răspuns favorabil.

Grădiniţă construită cu sprijinul statului ungar, inaugurată în comuna Comandău

Grădiniţa construită de Biserica Romano-Catolică, cu un buget de ce a depășit 300.000 euro, are o clădire de 340 de metri pătraţi care poate găzdui două grupe de preşcolari, servind în acelaşi timp şi ca centru de agrement şi tabără de vară.