Mai mulți primari PSD din județul Hunedoara, în frunte cu președintele CJ, Laurențiu Nistor au protestat vineri, nemulțumiți fiind de sumele pe care le-au primit din fondul de rezervă al Guvernului. Aceștia au desfășurat un steag de culoare neagră cu inscripția: ”Dumnezeu să-l odihneacă pe guvernul Cîțu”.

Abonează-te la ȘTIRILE TRANSILVANIEI și pe GOOGLE NEWS

Aleşii locali au menţionat că localităţile conduse de primari PNL au primit fonduri foarte mari, comparativ cu cele alocate unităţilor administrativ-teritoriale conduse de pesediști.

Potrivit Agerpres, Laurențiu Nistor a spus că banii au fost repartizați pe criterii politice și că nu respectă necesitățile reale ale comunităților. Acesta a mai adăugat că nu s-a ținut cont de proiectele cu finanţare europeană în derulare, care se pot bloca din lipsa unei cofinanţări locale.

Sunt cazuri în care într-o comună revin 535 lei pe locuitor, unde primarul este PNL, şi 25 de lei pe locuitor, unde primarul este membru PSD. Sunt discrepanţe foarte mari. Primăria municipiului Hunedoara nu a primit niciun leu, în timp ce Primăria Deva primeşte 1,5 milioane lei. Primării cu un număr foarte mic de locuitori au primit câte 400.000 de lei, în timp ce primării de comune mari au primit 50.000 de lei“, a spus Nistor.

În replica, prefectul Călin Marian a declarant că “Fondul de rezervă bugetară de anul acesta a făcut doar o echilibrare pentru banii primiţi pe tot anul 2021. Este vorba despre echilibrarea bugetelor tuturor comunelor pe întreg anul 2021. (…) Am ţinut cont de banii pe care i-au primit comunele“.

Sursă foto: Agerpres

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:
PATREON
Sau fă o donație direct în contul nostru bancar: RO16BTRLRONCRT0517131201 - Banca Transilvania

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.