fbpx
22.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSPORTTimișoara și Baia Mare întâlnesc Steaua și Dinamo în lupta pentru finală

Timișoara și Baia Mare întâlnesc Steaua și Dinamo în lupta pentru finală

Publicat în

spot_img
spot_img

Sâmbătă, 9 octombrie, se vor desfășura semifinalele Superligii la rugby. Cele mai bune patru echipe din România vor juca după următorul program:

Ora 11, Arena Zimbrilor Baia Mare: CSM Știința Baia Mare – CS Dinamo

Ora 12, Stadionul Ghencea: CSA Steaua – SCM Timișoara

În ordine cronologică, primul meci care va avea loc va fi cel de pe Arena Zimbrilor, acolo unde Baia Mare, calificată direct în semifinale în urma locului secund ocupat la finalul sezonului regulat, va întâlni pe CS Dinamo, care a trecut fără emoții în meciul de baraj de ACS Tomitanii, 63-17. Dacă maramureșenii au fost prezenți în această fază a competiției în toate edițiile de la disputarea ei în acest format, bucureștenii se află pentru a treia oară în penultimul act. Campioni naționali en-titre, având și avantajul terenului propriu, zimbrii pornesc ca favoriți.

Pentru mine o semifinală este mai grea decât o finală pentru că dacă vei câștiga acest meci, ești automat pe primele două locuri, dar o înfrângere te trimite într-o nouă luptă, din care, e posibil să nu obții nimic. Cred că va fi un meci echilibrat, nu neaparat spectaculos pentru că miza este mare și probabil presiunea aceasta își va lăsa amprenta asupra jocului. Noi suntem motivați, bine pregătiți, am avut antrenamente foarte bune și obiectivul nostru este să urcăm în finală și să obținem un nou titlu așa cum am făcut în ultimii doi ani. Este foarte important pentru noi avantajul terenului propriu pentru că avem aici, aproape de noi, familiile, prietenii, suporterii, iar presiunea tribunei va fi pe adversari”, – Ovidiu Cojocaru, sportiv Știința Baia Mare.

Cea de-a doua semifinală va avea loc pe Stadionul Ghencea, unde CSA Steaua, liderul ierarhiei în sezonul regulat va întâlni pe SCM Timișoara, echipă care a trecut lejer în meciul de baraj de U Cluj, 66-0. Partida se anunță una extrem de interesantă, deși în ultima perioada Timișoara a alternat evoluțiile bune cu cele mai puțin bune. Bănățenii au demonstrat că sunt o echipă de moral, care se mobilizează foarte bine în momentele cheie. Amintim aici victoria obținută în urmă cu doi luni, în fața CSA Steaua, tot în Ghencea, în semifinalele Cupei României, 18-16.

O semifinală care a devenit un clasic, un meci cu care suntem obișnuiți mai ales în fazele finale. După cum s-a văzut în ultimele săptămâni, rezultatul e deschis pentru ambele echipe. Steaua e favorită jucând pe teren propriu și având în vedere achizițiile și investițiile făcute, însă noi avem de partea noastră prestigiul și dorința de a merge să ne jucăm șansa și să urcăm în finală. Am câștigat ultimele meciuri cu miză în Ghencea și acest lucru ne motivează și ne responsabilizează în același timp, mai ales pe noi, jucătorii seniori care deja avem o mare experiență a jocurilor eliminatorii, iar acest lucru cred că și-a spus de fiecare dată cuvântul. Sperăm să fie un joc frumos, deschis și să ne bucurăm la final de rezultat” – Andrei Rădoi, sportiv SCM Timișoara.

sursă: Rugby România

Răzvan Idvorean

Articole recente

Concert caritabil pentru fondatorul SIMFEST, singurul festival-competiţie de film şi televiziune din România

Ioan Ceauşescu - fondatorul SIMFEST, singurul festival-competiţie de film şi televiziune din România și unul dintre puţinele de acest gen din Europa - trece printr-o grea încercare

Autoritatea Națională pentru Resurse Minerale nu a mai prelungit licența de concesiune pentru Roșia Montană Gold Corporation

ANRM susține că a analizat documentația depusă și că în urma evaluării a decis să ”nu prelungească valabilitatea licenței de concesiune pentru exploatarea minereurilor auro-argentifere din perimetrul Roșia Montană

Horváth Tamás, Korda György és Balázs Klári sau Ştefan Bănică jr, printre cei care vor concerta la Zilele Târgumureșene

La evenimentele din cele patru zile vor participa şi delegaţiile oraşelor înfrăţite din Ungaria, Germania, Bulgaria și Republica Moldova.

CNAIR anunță restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri din cauza caniculei

În perioada 21-24.06.2024, în intervalul orar 10.00 -20.00, se vor institui restricţii de tonaj pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres şi drumuri naţionale din cauza temperaturilor extreme

Mai multe articole de același fel