21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăCORONAVIRUSINSP: Un sfert din persoanele depistate pozitiv cu coronavirus în luna septembrie...

INSP: Un sfert din persoanele depistate pozitiv cu coronavirus în luna septembrie erau vaccinate

Publicat în

spot_img
spot_img

Datele Institutului Național de Sănătate Publică strânse de la începutul campaniei de vaccinare până pe 30 septembrie 2021 arată că mai puțin de 1% din persoanele care s-au vaccinat cu prima doză, respectiv a doua doză, s-au îmbolnăvit de COVID. Procentajul celor care au murit în urma bolii este și mai mic, reprezentând în jur de 1% din cei depistați pozitiv după vaccinare. Pe de altă parte, INSP a descoperit că un sfert din persoanele depistate pozitiv cu coronavirus în luna septembrie a acestui an erau vaccinate.

„24,39% din totalul persoanelor confirmate cu infecție SARS-CoV-2 în luna septembrie erau persoane vaccinate”, se precizează în raport, care detaliază numărul de persoane pozitivate după prima doză, respectiv a doua doză de vaccin.

În intervalul 1 – 30 septembrie 2021, un număr de 1.235 persoane au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin. Cinci dintre aceste persoane au murit, potrivit INSP, care precizează că decesul nu a fost cauzat de vaccin.

În intervalul 1 – 30 septembrie 2021, un număr de 33.976 persoane cu schemă completă de vaccinare au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2. La un număr de 181 de persoane (0,53% din totalul celor 33.976 care au avut un test pozitiv fiind vaccinate cu schema completă) a survenit decesul. 

„Niciunul din decese nu s-a datorat vaccinării”, precizează INSP.

INSP a prezentat sâmbătă situația persoanelor confirmate cu SARS-CoV-2 după vaccinare, până la 1 octombrie 2021

În perioada 27 decembrie 2020 – 30 septembrie 2021:

  • 0,52% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză a avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV2, după administrarea primei doze de vaccin;
  • la 1,82% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea primei doze de vaccin, a survenit decesul din cauza COVID-19;
  • 0,84% din totalul persoanelor vaccinate cu doza 2 a avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin;
  • la 0,76% din totalul persoanelor care au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin, a survenit decesul din cauza COVID-19.

În cifre, aceste procente înseamnă: 28.929 persoane (0,52% din totalul persoanelor vaccinate cu prima doză) au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV2, după administrarea primei doze de vaccin.

527 de persoane (1,82% din totalul celor 28.929 care au avut un test pozitiv după administrarea primei doze de vaccin) au decedat, potrivit INSP.

38.604 persoane (0,84% din totalul persoanelor vaccinate cu doza 2) au avut un test pozitiv de infecție cu virusul SARS-CoV-2, după administrarea celei de a doua doze de vaccin.

293 persoane (0,76% din totalul celor 38.604 care au avut un test pozitiv după administrarea celei de a doua doze de vaccin) au murit.

Raportul complet INSP poate fi citit mai jos

raport-insp

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel