12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BIHORAutogara Marghita a devenit operațională, după ce primăria a obținut licență de...

Autogara Marghita a devenit operațională, după ce primăria a obținut licență de la ARR

Publicat în

spot_img
spot_img

Începând de astăzi, 11 octombrie, Autogara Marghita a devenit operațională, anunțăConsiliul Județean Bihor. Transportul public județean va funcționa după graficul de circulație stabilit de CJ Bihor.

Autoritatea Rutieră Română (ARR) a acordat Primăriei Municipiului Marghita licența pentru activități conexe transportului rutier – activități desfășurate de autogară începând cu data de 8 octombrie, pe o perioadă de 5 ani, până în 2026.

Autogara Marghita este o investiție a Consiliului Județean Bihor prin Agenția de Dezvoltare Durabilă Bihor (ADD Bihor). Amplasamentul a fost predat în administrarea Primăriei Municipiului Marghita, care a realizat lucrările de peisagistică.

Orarul de circulație face parte din programul de transport public județean și poate fi consultat pe website-ul Consiliului Județean, la acest link: http://bihortransport.ro/ro/.

Autogara este compusă din două corpuri. Primul, cu o suprafață de 105 mp, are o zonă de așteptare (20-30 de persoane), punct de vânzare bilete și informare (accesibil din două direcții – exterior și interior) și grupuri sanitare. Clădirea este prevăzută cu un chioșc, un vestiar pentru personal și o cameră tehnică/întreținere. În zona de așteptare este amplasat un afișaj electronic pentru sosiri/plecări și un sistem de sonorizare. Cea de-a doua construcție este reprezentată de peronul de așteptare, prevăzut cu o copertină acoperită. Acesta are o suprafață de 272 mp.

Firma responsabilă de lucrările de la Marghita a fost Flodor Transcom SRL, iar valoarea contractului a ajuns la 914.190,35 lei, fără TVA.

Lucrările s-au încheiat cu aproximativ o lună înainte de termenul de 5 luni stabilit prin contract.

Ioana Pop

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel