Temperaturile scăzute anunță apropierea sezonului rece și indiferent de situația pandemică în care se află țara noastră, știm că ceaiurile de plante medicinale fac bine organismului și pot preveni apariția unor răceli de sezon.
Una dintre cele mai cunoscute plante medicinale folosite în acest sens este cimbrișorul. Planta cu flori purpurii, de culoare roz și ciclam se găsește atât în zona montană, pe pajiști și pășuni alpine, cât și în zonele de deal.
După recoltare, cimbrișorul trebuie păstrat în spații curate, bine uscate și aerisite. Se poate depozita în pungi de hârtie, săculeți de pânză sau cutii de carton.
Ceaiul de cimbrișor, datorită uleiului eteric, are efect curativ în: gripă, infecții respiratorii, tuse convulsivă, tuberculoză, laringită, traheită, rinită cronică, enterocolită, combaterea viermilor intestinali.
Cum se prepară ceaiul de cimbrișor: se adaugă 1-2 lingurițe de cimbrișor uscat și bine mărunțit în 250 ml de apă fiartă. Recipientul se acoperă cu un capac și ceaiul se lasă la infuzat. După acest timp, ceaiul se filtrează și se poate consuma pe durata întregii zile.
sursă: Libertatea