7.7 C
Cluj-Napoca
AcasăREȚETE DIN TRANSILVANIACeaiul de cimbrișor, un bun antigripal în sezonul rece

Ceaiul de cimbrișor, un bun antigripal în sezonul rece

Publicat în

spot_img
spot_img

Temperaturile scăzute anunță apropierea sezonului rece și indiferent de situația pandemică în care se află țara noastră, știm că ceaiurile de plante medicinale fac bine organismului și pot preveni apariția unor răceli de sezon.

Una dintre cele mai cunoscute plante medicinale folosite în acest sens este cimbrișorul. Planta cu flori purpurii, de culoare roz și ciclam se găsește atât în zona montană, pe pajiști și pășuni alpine, cât și în zonele de deal.

După recoltare, cimbrișorul trebuie păstrat în spații curate, bine uscate și aerisite. Se poate depozita în pungi de hârtie, săculeți de pânză sau cutii de carton.
Ceaiul de cimbrișor, datorită uleiului eteric, are efect curativ în: gripă, infecții respiratorii, tuse convulsivă, tuberculoză, laringită, traheită, rinită cronică, enterocolită, combaterea viermilor intestinali.

Cum se prepară ceaiul de cimbrișor: se adaugă 1-2 lingurițe de cimbrișor uscat și bine mărunțit în 250 ml de apă fiartă. Recipientul se acoperă cu un capac și ceaiul se lasă la infuzat. După acest timp, ceaiul se filtrează și se poate consuma pe durata întregii zile.

sursă: Libertatea

Răzvan Idvorean

Articole recente

PREMIERĂ ÎN BAIA MARE: Primul film românesc despre viața lui George Enescu, proiectat în AULA CUNBM

„ENESCU, jupuit de viu” este capodopera propusă de Toma Enache, unul dintre cei mai activi...

Definiția dragostei pure din Maramureș: „Inima lui îmi grăiește”- Ioana Vlad

Ioana Vlad, o tânără artistă din inima folclorului maramureșean, din Săliștea de Sus, a...

24 iunie – Ziua Universală a Iei

Un promotor consecvent al costumului popular a fost Casa Regală a României.

Poliţiştii atrag atenţia asupra unei noi metode de înşelăciune, denumită „Coletul”

Oamenii primesc prin curier cotele nesolicitate, pentru care li se cer câteva sute de lei, obiectele din pachet valorând mult mai puţin

Mai multe articole de același fel

RO | HU. Ciorba, regina acră a meselor / Csorba, a savanyú levesek királya

Ar putea părea puțin contradictoriu faptul că-i învățăm noi, secuii și maghiarii, pe cititorii noștri români despre știința gătirii ciorbei. Știm că ciorba este supa națională a României, a cărei pregătire ardelenii și secuii au învățat-o din bucătăria tradițională românească. Totuși, din faptul că bucătăria ardelenească îmbină cele mai bune arome ale popoarelor care trăiesc aici, din faptul că nu prea sunt reguli în prepararea ciorbelor, se poate deduce că ciorba pregătită de secui poate să difere de cea românească.