21.8 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTURĂProfesorii din Timiș sunt invitați alături de elevii lor să descopere arta...

Profesorii din Timiș sunt invitați alături de elevii lor să descopere arta contemporană

Publicat în

spot_img
spot_img

Profesorii din județul Timiș sunt invitați să participe alături de elevii lor la My Art Encounters, un program dedicat artei contemporane, special conceput pentru elevi de toate vârstele, de la grădiniță la clasele de liceu. Programul a primit deja primele grupe de elevi în cursul săptămânii trecute și așteaptă peste 100 de vizite pe perioada desfășurării. 

Programul reprezintă o ocazie unică de a descoperi opere de artă spectaculoase, semnate de artiști contemporani români și internaționali. Mediatorii culturali special pregătiți vor sta la dispoziția participanților pentru orice întrebări. Ghidul de explorare artistică, creat pe 4 niveluri de dificultate (grădiniță, clasele primare, gimnaziu și liceu), va putea fi folosit drept suport și, în același timp, poate reprezenta o amintire frumoasă. Profesorii însoțitori vor primi un atestat de participare.

Deși arta contemporană poate părea dificil de înțeles pentru neinițiați, tururile ghidate, precum și materialele special pregătite pentru tinerii vizitatori au menirea de a introduce pe oricine este curios în universul artei contemporane. Tururile vor include lucrări spectaculoase, dar și lucrări subtile, care abordează teme importante, precum relația noastră cu natura sau relațiile interumane – ocazie bună pentru ca profesorii să încurajeze gândirea critică a elevilor”, spune Diana Marincu, Directorul artistic al Fundației.

My Art Encounters face parte din programul de mediere al Fundației Art Encounters, prin intermediul căruia publicul tânăr și adult beneficiază de tururi ghidate, cursuri și întâlniri dedicate dezbaterii fenomenului artei contemporane. Printre activitățile din cadrul programului se numără: cursuri pentru copii pe categorii de vârste, tururi ghidate ale expozițiilor, cursuri de introducere în arta contemporană pentru adulți, tururi tematice, ateliere de creație pentru familii cu copii. Programul de mediere culturală este realizat în parteneriat cu Asociația Culturală Contrasens.

Participarea este gratuită. Programul are loc de marți până vineri, între orele 11:00 și 15:00, în trei dintre spațiile expoziționale ale Bienalei Art Encounters 2021: ISHO OfficesMuzeul de Transport Public „Corneliu Mikloși” și Muzeul Național de Artă. Accesul se va realiza cu purtarea măștii de protecție și măsurarea temperaturii și, în cazul profesorilor însoțitori, va fi necesară, de asemenea, prezentarea certificatului verde. Pentru înscrieri puteți apela numărul 0727 148 992 sau puteți scrie pe adresa de email contact@artencounters.ro.

Foto: Mihai Toth

Articole recente

Opt localităţi din Harghita fără curent electric, din cauza vântului puternic

Praid, Ocna de Sus, Ocna de Jos, Corund, Şiclod, Atid, Atia şi Cuşmed au fost, timp de o oră, sub incidenţa unui cod portocaliu meteo de vijelii, grindină, descărcări electrice şi averse torenţiale.

Georgi Andonov și Jordanka Andonova au câștigat Transylvania Classic 2022

După trei zile de poveste pe cele mai frumoase drumuri din județul Sibiu, echipajul bulgar Georgi Andonov și Jordanka Andonova a reușit să câștige ediția din 2022 a raliului de regularitate Transylvania Classic, competiție înscrisă și în calendarul Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA).

Doi minori au fost loviţi de fulger în Pasul Vâlcan

Tânăra de 17 ani a suferit arsuri de gradul 1 şi 2 pe aproximativ 30% din suprafaţa corpului.

Mai multe articole de același fel